r
Nosalty Logó

Vörösboros-gombás csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Sandrine
Vörösboros-gombás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A fűszerkeverékhez

Összesen 907 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A fűszerkeverékhez

Összesen 4532 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A csirkéhez

A fűszerkeverékhez

Összesen 131 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 907 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.6 g

Zsír

  • Összesen
    285.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4017.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    2199 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2143.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    814 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2733 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3229 micro
Összesen 4532 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A fűszerkeverékhez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkét előző nap megtisztítjuk, feldaraboljuk. A melleket és acombokat lebőrözzük, kicsontozzuk. Egy mélyebb tálbatesszük ahúsokat, és felöntjük annyi vörösborral,hogy ellepje.
  2. Egy éjszakát hagyjuk pácolódni a hűtőben.
  3. Másnap a húsokat kivesszük a pácléből (nem öntjük ki,még szükség lesz rá!). Sózzuk-borsozzuk, és kevés lisztbe forgatjuk.
  4. A szalonnakockákat kisütjük kevés olajon. A pörcöketfélretesszük.
  5. A visszamaradt zsíron megfonnyasztjuk a felkockázott vöröshagymát, ésa húsok minden oldalát hirtelen átpirítjuk rajta.
  6. A húsokat ezután áttesszük egy nagy lábosba, amiben később az egészet készre főzzük.
  7. A gombákat hideg vízben átöblítjük,sóval-borssal megpirítjuk, majd a kis hagymákat a cukron megkaramellizáljuk.
  8. A gomba és a hagyma is megy a lábosba a húsok tetejére. Erre kerül a fűszerkeverék.
  9. Az egészet nyakon öntjüka félretettpáclével és a maradék borral.
  10. Körülbelül1,5-2 óra alatt, közepes lángon,fedő alatt összefőzzük. Amikor a hús leválik a csontról, akkor biztosan jó.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1793
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Ajánló

Jóféle vörösbort ajánlanék hozzá. Köretnek pedig friss kenyeret.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

A francia klasszikus, a coq au vin alapján készített étel, ez alkalommal nem kakasból, hanem tyúkból.

Hozzávalók

A csirkéhez

A fűszerkeverékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek