r
Nosalty Logó

Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombapaprikás

Nokedli

Spenóthoz

Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombapaprikás

Nokedli

Spenóthoz

Összesen 1410 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombapaprikás

Nokedli

Spenóthoz

Összesen 97 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2899 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    5976 micro
Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1969.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    977.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    11597 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    23906 micro
Összesen 1410 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    177 micro
  • Lut-zea
    1641 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Gombapaprikás

Nokedli

Spenóthoz

Elkészítés

Gombapaprikás

  1. A hagymákat aprítjuk, a gombát megpucoljuk, szeleteljük, a paprikát és paradicsomot kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, rátesszük a paprikákat, majd a gombákat és a paradicsomot, fűszerezzük.
  3. Amikor már a gombapörkölt megpuhult, ráöntjük a bort, rászórjuk az aprított petrezselymet, s hozzákeverjük a tejfölt.
  4. Tálaláskor szedünk a tányérra középre nokedlit, mellé kétoldalt a gombapaprikást, s a spenótot. Teszünk rá egy kanál tejfölt, s díszítjük petrezselyemzölddel.
  5. Egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a spenótot, sózzuk, borsozzuk.

Nokedli

  1. Közben felteszünk forrni egy lábasban vizet, sózzuk, öntünk bele néhány csepp olajat.
  2. Elkészítjük a nokedli tésztáját, s beleszaggatjuk a vízbe, leszűrjük.
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2354
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A spenót -különösen főzelék formájában- melyet a pépes, mélyhűtött félkész ételből készítenek, nem tartozott a kedvenceim közé, de párolva imádom. Igyekszem kihasználni, hogy friss spenót kapható a piacon.

Hozzávalók

Gombapaprikás

Nokedli

Spenóthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...