r
Nosalty Logó

Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal

Hobbychef
Vörösboros gombapaprikás nokedlivel és párolt spenóttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Gombapaprikás

Nokedli

Spenóthoz

353
Kalória
11.3g
Fehérje
49.1g
Szénhidrát
11g
Zsír
244.3g
Víz
59.8g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombapaprikás

Nokedli

Spenóthoz

Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombapaprikás

Nokedli

Spenóthoz

Összesen 1410 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Gombapaprikás

Nokedli

Spenóthoz

Összesen 97 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2899 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    5976 micro
Összesen 353 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1969.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    977.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    1205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    11597 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    23906 micro
Összesen 1410 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    177 micro
  • Lut-zea
    1641 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

Gombapaprikás

  1. A hagymákat aprítjuk, a gombát megpucoljuk, szeleteljük, a paprikát és paradicsomot kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, rátesszük a paprikákat, majd a gombákat és a paradicsomot, fűszerezzük.
  3. Amikor már a gombapörkölt megpuhult, ráöntjük a bort, rászórjuk az aprított petrezselymet, s hozzákeverjük a tejfölt.
  4. Tálaláskor szedünk a tányérra középre nokedlit, mellé kétoldalt a gombapaprikást, s a spenótot. Teszünk rá egy kanál tejfölt, s díszítjük petrezselyemzölddel.
  5. Egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a spenótot, sózzuk, borsozzuk.

Nokedli

  1. Közben felteszünk forrni egy lábasban vizet, sózzuk, öntünk bele néhány csepp olajat.
  2. Elkészítjük a nokedli tésztáját, s beleszaggatjuk a vízbe, leszűrjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

A spenót -különösen főzelék formájában- melyet a pépes, mélyhűtött félkész ételből készítenek, nem tartozott a kedvenceim közé, de párolva imádom. Igyekszem kihasználni, hogy friss spenót kapható a piacon.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek