Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros bárányragu

Vörösboros bárányragu
Vörösboros bárányragu
185 perc / előkészület: 50 perc főzés: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta nézegettem ezt a ragut Jamie Oliver oldalán, de valahogy a báránytól ódzkodtam egy kicsit. Egyszer ettem, már meg nem mondom, hol és nagyon nem ízlett. Viszont annyira jól nézett ki, és az elkészítése sem nagy kaland, hogy úgy döntöttem, megfőzöm. Gondoltam, ha most sem kötök barátságot a báránnyal, akkor maximum csak húsimádó szerelmem tömi tele a pocakját.

Nos, bár az elkészítés egyszerű - csak hosszadalmas - az előkészületek alatt nem egyszer ötlött fel bennem, hogy ez nem volt jó ötlet. A raguhoz szükséges zöldségek feldarabolása nagyjából három percet vesz igénybe, nem így a húsé. Mire megszabadultam az amúgy gyönyörű húst borító hártyáktól és az inak eltávolítható részétől komolyan leizzadtam, szóval csak jelzem, ha valaki arra vetemedik, hogy nekilát ennek, készüljön fel egy szakács vs. bárányhús meccsre. 
Hál'isten a hús kockázása volt a legnagyobb feladat, utána az étel gyakorlatilag magától elkészül. Igaz, ehhez majdnem három órára van szüksége, de bátran állítom, megéri a várakozást. Készítettem már párszor marha- és mindenféle pörkölteket, de ilyen omlós, zamatos, szinte már vaj állagú húst nem sikerült még előállítanom. És ami meglepett, hogy a több mint kétórás főzés alatt, míg a hús elnyerte ezt az isteni állapotot a répa és a zeller nem avanzsáltak bébipapivá sőt, a répa finoman ropogós maradt.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretnek krumpligombócot, friss kenyeret vagy angolosan párolt zöldségeket tudok elképzelni - jómagam a paleo jegyében köret nélkül fogyasztottam, és úgy is nagyon finom és laktató volt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként keressünk egy olyan edényt, amelyet tűzhelyen és sütőben egyaránt lehet használni. Ha megvan, daraboljuk fel a zellert, a sárgarépát, a hagymát, a rozmaringszárról lecsipkedett leveleket és a húst.
  2. Melegítsük fel az edényünket, majd tegyük bele a zöldségeket, a rozmaringot és két evőkanál olívaolajat. Pirítsuk az egészet nagyjából tíz percig. Isteni illat lesz, ahogy a rozmaringból távozó olajok beterítik a zöldségeket és vegyülnek az olívával.
  3. Következő lépésként tegyük az edénybe a húst, és szórjuk meg a kanál liszttel. Míg átpirítjuk a húst, kapcsoljuk be a sütőnket, hogy bemelegedjen. Adjuk a húshoz a vörösbort, a paradicsomkonzervet, egy kiskanál sót és egy csipet borsot. Forraljuk össze, majd húzzuk le a tűzről.
  4. Ha az edényünknek van teteje, akkor azzal, ha nincs, akkor dupla rétegű alufóliával takarjuk le légmentesen, és tegyük a sütőbe 1,5 órára. Az idő leteltével vegyük ki a ragut, távolítsuk el a fóliát vagy a tetőt, és helyezzük vissza még fél órára. Amikor ez is megvan, vegyük ki a ragut a sütőből.
  5. Ha túl hígnak találjuk a szaftot, akkor a tűzhelyen fedő nélkül, erős lángon, folyamatos kevergetés mellett párologtassuk el a felesleges vizet, míg el nem érjük a kívánt sűrűséget.
  6. Tálalás előtt kóstoljuk meg, és ha szükségét érezzük, ízlés szerint sózzuk újra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 266
elküldve: 2
receptkönyvben: 82
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Szalvi

Mióta szakács: 2012.01.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, szüret, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bárányragu, ragu bárányhússal, bárányragu vörösborosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1360
halványító zeller 2 közepes szár
vöröshagyma 2 közepes fej
sárgarépa 2 közepes db
rozmaring 3 szál
bárányhús 70 dkg
konzerv paradicsom 40 dkg
vörösbor 5 dl
hajdinaliszt 1 evőkanál
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint