r
Nosalty Logó

Paradicsomos-gombás ragu kínai kellel

Ági78
Paradicsomos-gombás ragu kínai kellel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

268
Kalória
21g
Fehérje
23.6g
Szénhidrát
10.9g
Zsír
436.5g
Víz
47.3g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1069 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    436.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    1234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10308 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1746.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    911 micro
  • β-karotin
    4936 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41231 micro
  • Lut-zea
    1329 micro
Összesen 1069 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2044 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

  1. A kínai kelt megtisztítjuk, majd 1 cm-es csíkokra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, ha nem muszáj, nem pucoljuk meg, így sokkal intenzívebb íze marad, ezután félbe vágjuk a gombafejeket, majd 1 mm-es szeletekre szeljük.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A fokhagymát vékony karikákra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd elkezdjük pirítani a darált húst. Két-három perc elteltével hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, gombát, és ezekkel együtt pirítjuk tovább a húst addig, míg a hús aranybarna nem lesz, és a gomba is szépen el nem kezd pirulni.
  4. Meghintjük sóval, borssal, majd mikor a gomba egy kis levet eresztett, hozzáadjuk a csíkokra vágott kínai kelt.
  5. Meghintjük pirospaprikával, átkeverjük, meghintjük liszttel, ezzel szintén átkeverjük, kicsit pirítjuk, óvatosan, nehogy a paprika odakapjon, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, majd felöntjük a paradicsomlével. Kevergetve készre főzzük a ragut.
  6. Bazsalikommal és tárkonnyal fűszerezzük, még forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ez egy jó kis multifunkciós ragu.:) Először úgy sikeredett, hogy az Almás-majonézes kínai kel saláta túl sok lett volna, ha az egész óriási fej kínai kelt feldarabolom hozzá, így megmaradt a közepe. Fel kellett már használnom, így jött az ötlet, mi lenne, ha raguba kerülne. Nagyon jól illik a gomba és paradicsom mellé. Igaz nincs markáns íze (pont ez benne a pláne), de jól kiegészíti őket színével és állagával. Nem beszélve arról, hogy "kicsit" dúsítja is a ragut.:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek