adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
30 dkg darált sertéshús
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
20 dkg kínai kel
-
5 nagy db paradicsom
-
2 dl paradicsomlé
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
268
Kalória
21g
Fehérje
23.6g
Szénhidrát
10.9g
Zsír
436.5g
Víz
47.3g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
50g kínai kel7 kcal
-
225g paradicsom41 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Összesen
268
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
200g kínai kel30 kcal
-
900g paradicsom162 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1069
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
14.9g darált sertéshús27 kcal
-
8.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
9.9g csiperkegomba2 kcal
-
9.9g kínai kel1 kcal
-
44.6g paradicsom8 kcal
-
9.9g paradicsomlé2 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
Összesen
53
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 559.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 436.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 228 micro
-
β-karotin 1234 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10308 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
268
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2239.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 350 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 1212 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 94.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 1746.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 469 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 332 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 392 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 911 micro
-
β-karotin 4936 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 41231 micro
-
Lut-zea 1329 micro
Összesen
1069
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 86.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2044 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
53
kcal
Elkészítés
- A kínai kelt megtisztítjuk, majd 1 cm-es csíkokra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, ha nem muszáj, nem pucoljuk meg, így sokkal intenzívebb íze marad, ezután félbe vágjuk a gombafejeket, majd 1 mm-es szeletekre szeljük.
- A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A fokhagymát vékony karikákra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd elkezdjük pirítani a darált húst. Két-három perc elteltével hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, gombát, és ezekkel együtt pirítjuk tovább a húst addig, míg a hús aranybarna nem lesz, és a gomba is szépen el nem kezd pirulni.
- Meghintjük sóval, borssal, majd mikor a gomba egy kis levet eresztett, hozzáadjuk a csíkokra vágott kínai kelt.
- Meghintjük pirospaprikával, átkeverjük, meghintjük liszttel, ezzel szintén átkeverjük, kicsit pirítjuk, óvatosan, nehogy a paprika odakapjon, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, majd felöntjük a paradicsomlével. Kevergetve készre főzzük a ragut.
- Bazsalikommal és tárkonnyal fűszerezzük, még forrón tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Főzés ideje: 15 p
Ez egy jó kis multifunkciós ragu.:) Először úgy sikeredett, hogy az Almás-majonézes kínai kel saláta túl sok lett volna, ha az egész óriási fej kínai kelt feldarabolom hozzá, így megmaradt a közepe. Fel kellett már használnom, így jött az ötlet, mi lenne, ha raguba kerülne. Nagyon jól illik a gomba és paradicsom mellé. Igaz nincs markáns íze (pont ez benne a pláne), de jól kiegészíti őket színével és állagával. Nem beszélve arról, hogy "kicsit" dúsítja is a ragut.:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/