Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-gombás ragu kínai kellel

Paradicsomos-gombás ragu kínai kellel
Paradicsomos-gombás ragu kínai kellel
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy jó kis multifunkciós ragu.:) Először úgy sikeredett, hogy az Almás-majonézes kínai kel saláta túl sok lett volna, ha az egész óriási fej kínai kelt feldarabolom hozzá, így megmaradt a közepe. Fel kellett már használnom, így jött az ötlet, mi lenne, ha raguba kerülne. Nagyon jól illik a gomba és paradicsom mellé. Igaz nincs markáns íze (pont ez benne a pláne), de jól kiegészíti őket színével és állagával. Nem beszélve arról, hogy "kicsit" dúsítja is a ragut.:)

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi most burgonyapürére halmozva ettük, de nagyon jó párol rizzsel vagy tésztával is. Elárulom az utolsó két kanálnyi melegszendvicskrémként végezte. Úgy is nagyon finom volt. Gondolom pizzafeltétként is megállná a helyét...:) No ezt még ki kell próbálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kínai kelt megtisztítjuk, majd 1 cm-es csíkokra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, ha nem muszáj, nem pucoljuk meg, így sokkal intenzívebb íze marad, ezután félbe vágjuk a gombafejeket, majd 1 mm-es szeletekre szeljük.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A fokhagymát vékony karikákra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd elkezdjük pirítani a darált húst. Két-három perc elteltével hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, gombát, és ezekkel együtt pirítjuk tovább a húst addig, míg a hús aranybarna nem lesz, és a gomba is szépen el nem kezd pirulni.
  4. Meghintjük sóval, borssal, majd mikor a gomba egy kis levet eresztett, hozzáadjuk a csíkokra vágott kínai kelt.
  5. Meghintjük pirospaprikával, átkeverjük, meghintjük liszttel, ezzel szintén átkeverjük, kicsit pirítjuk, óvatosan, nehogy a paprika odakapjon, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, majd felöntjük a paradicsomlével. Kevergetve készre főzzük a ragut.
  6. Bazsalikommal és tárkonnyal fűszerezzük, még forrón tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 918
elküldve: 8
receptkönyvben: 148
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-húsos ragu kínai kellel, paradicsomos-darált húsos ragu kínai kellel és gombával, paradicsomos ragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

268
darált sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
csiperkegomba 20 dkg
kínai kel 20 dkg
paradicsom 5 nagy db
paradicsomlé 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek