Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-baconös krumplis tészta

Vörösboros-baconös krumplis tészta
Vörösboros-baconös krumplis tészta
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hátha valaki mégsem ismeri ezt az ételt (grenadírmars = gránátos kocka). Bár a korombeliek gyakran találkoztak vele a menzán, a katonaságnál vagy az üzemi étkezdékben. No, nem az én verziómmal!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, kis kockára vágjuk, a hagymákat aprítjuk, a többit apróra vágjuk.
  2. Egy mély serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a bacont, megdinszteljük a hagymát, majd a paprikákkal, paradicsommal, végül a krumplival tovább dinszteljük. Sózzuk, és bőségesen megszórjuk borssal, pirospaprikával, majd öntünk rá egy kevés vizet, épphogy ellepje. Főzzük, időnként megkeverjük. A vége felé hozzáöntjük a bort.
  3. Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, a krumplihoz keverjük.
  4. Tálaláskor szedünk a tányérra a krumplis tésztából, megint megborsozzuk, teszünk rá egy fél cseresznyepaprikát, és pakolunk hozzá csalamádét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 338
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörösboros-baconös krumplis tészta csalamádéval, krumplis tészta baconnal, szalonnás-vörösboros grenadírmars

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bobi64
bobi64 Tue, 2019-12-03 14:45

Te jó ég! Ennyi csípőspaprika még egy oroszlán gyomrát is lapra vágná. Ez egyébként szerintem egy továbbfejlesztett slambuc, nem pedig a klasszikus "grenadérmars" , mert felénk például soha nem tesznek bele csípőst, sem pedig szalonnát. A vörösborról nem is beszélve. Azt végképp nem is értem...

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-10-03 10:27

Elkészült, fantasztikus lett, remélem, ha a család hazaér, nekik is annyira fog ízleni, mint nekem az illata tetszik, na és az íze... :)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-10-04 20:01

Kedves Hobbychef!

Aki ügyes,jól forgatja a fakanalat, és finomat-ízleteset főz, azt igenis értékelni kell. :)

Az étel nem csak nálam, hanem az egész családnál sikert aratott, lesz még máskor is készítve :D, ....mert valahogy más , mint ahogy én csináltam a krumplis tésztát, az már olyan uncsi volt, legalábbis a gyerekeim és a férjem szerint , - ez a változat, feldobta, és újdonság erejével hatott. :)
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Sun, 2013-10-06 14:26

Örülök, hogy tudtam újat mutatni, s ízlett a családnak a kicsit más krumplis tészta. Nektek is szép hétvégét.

jakab65
jakab65 Wed, 2013-09-18 21:56

Nagyon jó recept csak azt nem tudom minek írtad a hozzávalókhoz a bacont sőt a nevébe is ha utána az elkészítésnél véletlen sem használod!!!!!

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Thu, 2013-09-19 07:49

Köszönöm az észrevételt. Természetesen használtam, csak valahogy kimaradt a szövegből. Pótoltam.

925
bacon 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
hegyes erős paprika 1 közepes db
cseresznyepaprika 3 közepes db
paradicsom 1 nagy db
újkrumpli 25 dkg
vörösbor 1 dl
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
tészta 25 dkg
olívaolaj 1 ek