r
Nosalty Logó

Vörösboros-baconös krumplis tészta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Vörösboros-baconös krumplis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 913 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1827 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 150 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 913 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2322.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    736 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    700 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 1827 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    382 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, kis kockára vágjuk, a hagymákat aprítjuk, a többit apróra vágjuk.
  2. Egy mély serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a bacont, megdinszteljük a hagymát, majd a paprikákkal, paradicsommal, végül a krumplival tovább dinszteljük. Sózzuk, és bőségesen megszórjuk borssal, pirospaprikával, majd öntünk rá egy kevés vizet, épphogy ellepje. Főzzük, időnként megkeverjük. A vége felé hozzáöntjük a bort.
  3. Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, a krumplihoz keverjük.
  4. Tálaláskor szedünk a tányérra a krumplis tésztából, megint megborsozzuk, teszünk rá egy fél cseresznyepaprikát, és pakolunk hozzá csalamádét.
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5848
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörösboros-baconös krumplis tészta
Hobbychef 738 recept

Hátha valaki mégsem ismeri ezt az ételt (grenadírmars = gránátos kocka). Bár a korombeliek gyakran találkoztak vele a menzán, a katonaságnál vagy az üzemi étkezdékben. No, nem az én verziómmal!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek