r
Nosalty Logó

Vörös káposzta Márti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Vörös káposzta Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 174 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 696 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 32 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2010 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 174 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1676.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    690 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    3951 micro
Összesen 696 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 32 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk. Szűrőben alaposan leöblítjük hideg vízzel. A lilahagymát hosszában kettévágjuk, és nagyon vékonyra felkarikázzuk.
  2. Egy nagyobb lábasban fonnyasszuk meg libazsíron a hagymát, szórjuk meg a köménymaggal, daráljuk rá a fekete borsot. Adjuk hozzá a káposztát, a cukrot, és az egészet állandó kevergetés közben, közepes lángon pároljuk.
  3. Mikor a káposzta is kicsit összeesett, öntsük fel kb. fél liter vízzel, a fűszereket és az ételízesítőt adjuk hozzá és fedő alatt közepes hőmérsékleten pároljuk készre. Az esetlegesen elfőtt vizet módjával pótoljuk.
  4. Az elkészült káposztát savanyítsuk be az ecettel, és ízlés szerint ízesítsük, ha szükséges.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 18971
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörös káposzta Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Elmaradhatatlan kísérője a libacombnak! Most házilag készítettem el, bár a készen vettet is utólag szoktam ízesíteni a receptben felsorolt fűszerekkel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.