Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pezsgős párolt káposzta

Pezsgős párolt káposzta
Pezsgős párolt káposzta
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zacskós csirkéhez (recept hamarosan) készült köretként, de kacsához, malachoz is passzol.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztákat vékony csíkokra vágjuk, a hagymát karikára.
  2. Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, rádobjuk a káposztát és a hagymát, pirítjuk 10 percig állandóan keverve.
  3. Ráöntjük a pezsgőt és a vizet, köményt, sót, ecetet teszünk bele, majd fedő alatt pároljuk 40-50 percig.
  4. Cukrot karamellizálunk, ezt kevés vízzel felöntjük, forraljuk, amíg megolvad, majd a káposztához tesszük.
  5. Cukor helyett mézzel is édesíthetjük.
  6. A párolás vége előtt 10 perccel belereszelünk egy almát és beledobjuk az aszalt szilvát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 297
elküldve: 3
receptkönyvben: 157
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: Márton-nap, újév

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt káposzta pezsgővel, aszalt szilvás-pezsgős párolt káposzta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2015-12-31 11:00

A legjobb étel mára! Már készül a malaccal...

232
vöröskáposzta 0.5 kg
káposzta 0.5 kg
pezsgő 3 dl
víz 0.5 dl
vöröshagyma 2 közepes fej
alma 1 db
aszalt szilva 5 dkg
napraforgó olaj 2 ek
köménymag 1 kávéskanál
cukor 1 ek
1 kk
ecet 1 ek