r
Nosalty Logó

Toros káposzta 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Toros káposzta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 288 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2304 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 288 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    172.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6753.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    4434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    536 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1783 micro
Összesen 2304 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéshúst a szokásos módon kockára vágjuk, mintha pörköltet készítenénk.
  2. A lábasban a zsírt felmelegítjük, és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük benne.
  3. Lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket.
  4. Ezután mehet bele a hús is, állandó kevergetés mellett jól átpirítjuk.
  5. Nem kell hozzá vizet önteni, mert a hús enged levet, és sokkal finomabb, ha nem vizezzük föl. Inkább kis lángon főzzük.
  6. Fedő alatt majdnem készre pároljuk.
  7. Közben egyszer leöblítjük a savanyú káposztát, és jól kifacsarjuk.
  8. Majd rátesszük a husira, és lassú tűzön összepároljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 129
  • Össznézettség: 37715
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 12.

Ajánló

Tálaláskor szeretek egy kis tejfölt adni hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A toros káposztát felénk így készítik. Így láttam nagymamámtól és anyukámtól is. Ezt az ételt általában télen készítik disznóvágáskor friss húsból. Nekem még maradt savanyú káposztám a hordóban, amit a kislányom taposott. Ebből a házi savanyú káposztából készült ez az egyszerű étel.

Hozzászólások

magamfőzök

  ez mit?l toros?

Törölt felhasználó

Szia.Ha jól tudom attól hogy általában disznóvágáskor készítik itt a mi környékünkön.a disznótoroshoz kapcsolódik.Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

Ha jól sejtem Bogi, a szabolcsi régióból hozta anyukád a receptet.:) Az én anyukám is hasonlóan készíti, nüansznyi különbségekkel. (fokhagymát ad hozzá, kevés köményt, stb) Igazán kizárólag friss még "g?zölg?" husiból lehet tökéletesre készíteni, de én is megpróbálkozok mindig a hentesnél vásároltból is elkészíteni. Jót tesz neki,ha kicsit er?sebb, csontos húst is teszünk hozzá, pl oldalast, tarját. Jah..és attól toros, hogy egy igazi szabolcsi disznóvágás nem múlhat el enélkül!:)

Törölt felhasználó

Szia galibaba.Majdnem talált Borsod!De itt van közel Szabolcshoz.Üdv:Bogi

moflizsu

Szia! Én is így szoktam készíteni, nagyon szeretem, szerintem is tejföllel az igazi ;) Most is épp az készül a konyhában. B.Ú.É.K.! Zsu

Törölt felhasználó

Örülök:)Üdv:Bogi

manócska2010

Elkészítettem és isteni finom lett! Köszi és Üdv Manó

Törölt felhasználó

Szivesen kedves Manó! Szép napot! Bogi

marcsikati

magamf?zök-höz kapcsolódva, tényleg mit?l toros? a székelykáposzta is ilyen. Zalában attól toros, hogy a vágásnál leesett húsdarabokból van, illetve kolbásznak való húsból csípnek el, és az abalével f?zik, a többi stimmel. szintén tejfellel, és csakis disznóvágáskor készítik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!