r
Nosalty Logó

Vodkavajas pirítós

Hering András
Vodkavajas pirítós
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1070
Kalória
27.5g
Fehérje
119.1g
Szénhidrát
52g
Zsír
107.6g
Víz
108.4g
Koleszterin
10.2g
Élelmi rost
14.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1070 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2202.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 1070 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8811.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    5369 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    476.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    430.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    861 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 4279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

  1. Aprítógépben vagy turmixgépben dolgozzuk össze a lágy, szobahőmérsékletű vajat és a vodkát. Addig keverjük, amíg a vodka és vaj tökéletesen krémes elegyet képez, és selymes textúrájú lesz. Menet közben ügyeljünk arra, hogy a keverőgép oldaláról is lekaparjuk a vajat a tökéletes fúzióhoz.
  2. Pirítsuk meg a kenyérszeleteket, bontsuk ki a szardellát, savanyúságot (kapribogyót vagy bármilyen más savanyúságot), amivel szívesen fogyasztjuk a vodkavajas pirítóst. Rendezzük deszkára vagy tálalótálra.
  3. Kenjük a pirított kenyérre a vodkavajat, és halmozzuk rá a választott sós feltéteket. A tetejére reszelt citromhéjat és frissen őrölt fekete borsot szórjunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 3 p
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 10 p

Ez a selymesen finom, tökéletesen simára dolgozott vodkavaj kevesebb mint 5 perc alatt elkészül, és tökéletes előétel ünnepi alkalmakra (szilveszterre, Valentin-napra, szülinapokra vagy más baráti összejövetelekre). Kedvenc párosításom hozzá a hal: a vodkavajhoz nagyon jól passzol a sós szardella. Sütőben melegített friss bagettre vagy kovászos kenyérre kenjük, tálaljuk frissen reszelt citromhéjjal és fekete borssal. Bár ennek a pirítósnak az elfogyasztása nem olyan, mint egy kupica vodka lehörpintése, de végeredménytől minden bizonnyal így is nagyon kellemesen fogod érezni magad. Ha az édesebb ízeket kedveled, párosítsd kedvenc lekvároddal vagy dzsemeddel.

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...