r
Nosalty Logó

Vodkavajas pirítós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Vodkavajas pirítós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1070 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2202.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 1070 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8811.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    5369 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    861 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 4279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aprítógépben vagy turmixgépben dolgozzuk össze a lágy, szobahőmérsékletű vajat és a vodkát. Addig keverjük, amíg a vodka és vaj tökéletesen krémes elegyet képez, és selymes textúrájú lesz. Menet közben ügyeljünk arra, hogy a keverőgép oldaláról is lekaparjuk a vajat a tökéletes fúzióhoz.
  2. Pirítsuk meg a kenyérszeleteket, bontsuk ki a szardellát, savanyúságot (kapribogyót vagy bármilyen más savanyúságot), amivel szívesen fogyasztjuk a vodkavajas pirítóst. Rendezzük deszkára vagy tálalótálra.
  3. Kenjük a pirított kenyérre a vodkavajat, és halmozzuk rá a választott sós feltéteket. A tetejére reszelt citromhéjat és frissen őrölt fekete borsot szórjunk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 686
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vodkavajas pirítós
Hering András 188 recept

Ez a selymesen finom, tökéletesen simára dolgozott vodkavaj kevesebb mint 5 perc alatt elkészül, és tökéletes előétel ünnepi alkalmakra (szilveszterre, Valentin-napra, szülinapokra vagy más baráti összejövetelekre). Kedvenc párosításom hozzá a hal: a vodkavajhoz nagyon jól passzol a sós szardella. Sütőben melegített friss bagettre vagy kovászos kenyérre kenjük, tálaljuk frissen reszelt citromhéjjal és fekete borssal. Bár ennek a pirítósnak az elfogyasztása nem olyan, mint egy kupica vodka lehörpintése, de végeredménytől minden bizonnyal így is nagyon kellemesen fogod érezni magad. Ha az édesebb ízeket kedveled, párosítsd kedvenc lekvároddal vagy dzsemeddel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...