Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ghee - vajzsír

Ghee - vajzsír
Ghee - vajzsír
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból kb. 400 ml ghee lesz. Hűtőben hónapokig tárolható.

hozzávalók / 12 adag

alapanyagok

vaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat kockákra vágjuk, beleszórjuk egy lábasba, közepes hőmérsékleten -közben megkavarva- felolvasztjuk.
  2. Magas hőfokon felfőzzük a vajat, amíg elkezd habosodni, majd alacsony hőmérsékleten kb. 30-40 percig főzzük, de már nem kavargatjuk.
  3. Sűrű szűrőn vagy egy konyharuhával bélelt szűrőn átszűrjük. 
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 477
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1965 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ghee, ghí, házi ghee, ghí házilag készítve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!