Nosalty Logó

Virslis zöldségragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Virslis zöldségragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 196 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1178 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 47 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2579 micro
  • β-karotin
    6451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 196 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6507.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    916 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    4531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1065.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4035 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    38707 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    4486 micro
Összesen 1178 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    631 micro
  • β-karotin
    1579 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 47 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a póréhagymát megtisztítjuk, hosszában felvágjuk, jól kiöblítjük, majd átlósan 2 cm-es darabokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, szintén ferdén felszeleteljük. A karalábét meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát az olajban, serpenyőben kis lángon megpároljuk, majd az előkészített zöldségféléket hozzáadjuk, és pár percig együtt sütjük. A zöldséglevessel felöntjük, és kb. 20 percig kis lángon puhítjuk.
  3. 2 majoránna ágról a leveleket lecsipkedjük, durvára aprítjuk, és a zöldségraguhoz keverjük. Az egészet megsózzuk, megborsozzuk.
  4. A virslit felkarikázzuk, és a főzési idő vége előtt 5 perccel az ételbe keverjük. A ragut ecettel ízesítjük, majoránnával díszítjük, és burgonyalepénnyel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11201
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Ajánló

Változat: Készítsük el a ragut idény vagy fagyasztott zöldségfélékből. Még finomabb lesz, ha főzőtejszínt keverünk bele, a virslit pedig sült csirkemellel helyettesítjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Becsei Ágnes 100 recept

Receptkártyás szintén, de nagyon jó! :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek