Nosalty Logó

Rakott karfiol húsimádóknak

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorciiii
Rakott karfiol húsimádóknak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 516 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4109 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 138 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 516 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    268.7 g

Zsír

  • Összesen
    311.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8764.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1874 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    3669 mg
  • Nátrium
    2553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1663.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    1138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    948 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 4109 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Rózsáira szedjük a karfiolt, a nagyobbakat kettévágjuk, leöblítjük, és sós vízben nagyjából félig készre főzzük.
  2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, aztán ráborítjuk a darált húst, és folyamatosan kevergetve átpirítjuk az egészet. Ezután fűszerezzük: sóval, borssal és a fűszerkeverékkel (én most épp gyros fűszerkeveréket találtam a szekrényben, de gyakorlatilag bármilyen hús fűszersó megfelel hozzá). A fűszerekkel is jól átforgatjuk, hogy mindenhova jusson, majd mikor majdnem kész, félretesszük.
  3. Elkészítjük az öntetet: kikeverjük a tejfölt a joghurttal, a tojással, sóval, borssal, esetleg pici ételízesítővel (elhagyható).
  4. Ezután minden mehet egy kiolajozott tepsibe: alulra a karfiol, erre egyenletesen elosztva a darált hús, aztán a tejfölös öntet, és végül megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, mikor a sajt is szépen megpirult a tetején.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17099
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Dorciiii 12 recept

Szerettem volna valami olyat készíteni, ami nem macerás, gyors az előkészítése, de mégis kiadós és finom, ezért döntöttem a rakott karfiol mellett. Kicsit elszámoltam az arányokat, így jóval több hús került bele a karfiolhoz képest, de végül kiderült, hogy pontosan így tökéletes.. :) 

Hozzászólások

Hasznos Virág

Ez-az igazi! Ezt fogom elkészíteni:-) Vira

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek