r
Nosalty Logó

Rakott karfiol húsimádóknak

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorciiii
Rakott karfiol húsimádóknak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4109 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 516 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    268.7 g

Zsír

  • Összesen
    311.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8764.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1874 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    3669 mg
  • Nátrium
    2553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1663.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    960 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    1138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    948 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 4109 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Rózsáira szedjük a karfiolt, a nagyobbakat kettévágjuk, leöblítjük, és sós vízben nagyjából félig készre főzzük.
  2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, aztán ráborítjuk a darált húst, és folyamatosan kevergetve átpirítjuk az egészet. Ezután fűszerezzük: sóval, borssal és a fűszerkeverékkel (én most épp gyros fűszerkeveréket találtam a szekrényben, de gyakorlatilag bármilyen hús fűszersó megfelel hozzá). A fűszerekkel is jól átforgatjuk, hogy mindenhova jusson, majd mikor majdnem kész, félretesszük.
  3. Elkészítjük az öntetet: kikeverjük a tejfölt a joghurttal, a tojással, sóval, borssal, esetleg pici ételízesítővel (elhagyható).
  4. Ezután minden mehet egy kiolajozott tepsibe: alulra a karfiol, erre egyenletesen elosztva a darált hús, aztán a tejfölös öntet, és végül megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, mikor a sajt is szépen megpirult a tetején.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 227
  • Össznézettség: 18267
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dorciiii 12 recept

Szerettem volna valami olyat készíteni, ami nem macerás, gyors az előkészítése, de mégis kiadós és finom, ezért döntöttem a rakott karfiol mellett. Kicsit elszámoltam az arányokat, így jóval több hús került bele a karfiolhoz képest, de végül kiderült, hogy pontosan így tökéletes.. :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!