r
Nosalty Logó

Virslis-paradicsomos rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Virslis-paradicsomos rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    211.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5699.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1556 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1431 mg
  • Nátrium
    2297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1305.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    807 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1009 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 2882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    247 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, majd egészben, sós vízben kifőzzük. Miután megfőtt (vigyázzunk, hogy ne főzzük szét, hiszen a sütőben is puhulni fog) ujjnyi vékony karikákra szeljük (mivel közepes burgonyát használtam, így én hosszában vágtam szeletekre).
  2. Az egyik vöröshagymát felkockázzuk, a másikat karikákra vágjuk. A virslit felkarikázzuk. A paradicsomot szintén karikákra szeljük.
  3. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Ezt követően beletesszük a virslit, és kissé megpirítjuk. Ha szükséges, a fűszerpaprikából utólag is tehetünk bele.
  4. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, reszelt sajtot szórunk bele, majd belenyomjuk a 2-3 gerezd fokhagymát. Ezt követően már csak össze kell állítani az ételt.
  5. Egy hőálló tálat kivajazunk. A feltéteket tetszőleges sorrendben tehetjük, mindenesetre leírom a saját verzióm: krumpli-hagymakarikák-tejföl-hagymás virsli-paradicsom-krumpli-hagymakarikák-tejföl-hagymás virsli-paradicsom-krumpli-tejföl-sajt.
  6. A rétegek között igény szerint sózunk, borsozunk, oregánóval hintünk.
  7. Sütőben lefedve 40 percig sütjük, majd további pár percig fedő nélkül, hogy a teteje is kellőképpen megpiruljon és átsüljön. Amikor már úgy véljük, hogy elkészült, ráöntjük a maradék tejfölt, sajtot reszelünk a tetejére, és addig hagyjuk a sütőben, amíg a sajt rá nem olvad.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2528
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 09.

Ajánló

A hozzávalók mennyisége csak ajánlat, mindenből használhatunk többet illetve kevesebbet is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Aki keres az talál" alapon felkutattam a hűtő és az éléskamra azon tartalmát, amiből rakott ételt készíthetnék. Bár ezekre az egyszerű hozzávalókra esett a választásom, a végeredmény mégis igazán finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...