Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis lepény

Virslis lepény
Virslis lepény
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam a receptet, és éppen volt itthon virsli, így kipróbáltam. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót keverjük össze a tejjel, a 3 ek olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral és sóval elegyített lisztet, és alaposan dolgozzuk össze.
  2. Vajazzuk ki a sütőformát (tortaformát), és a vékonyra kinyújtott tésztát terítsük bele, úgy, hogy az oldalára is jusson a tésztából. Előmelegített sütőben 10 percig süssük.
  3. A töltelékhez a virslit vágjuk vékony karikákra, és egyenletesen osszuk el a tészta alján. A hagymát 1 ek olajon dinszteljük meg, és szórjuk a virslikarikákra.
  4. Keverjük ki a krémsajtot a tojásokkal és a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és a tészta tetejére öntjük.
  5. Tegyük vissza a sütőbe, és további 30 percig süssük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 739
elküldve: 4
receptkönyvben: 224
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós tésztájú lepény krémsajtos-virsli töltelékkel, virslis-krémsajtos lepény, gyors virslis lepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Edi10
Edi10 / Edi10 Wed, 2011-03-30 08:21

Csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon finom, gyorsan, könnyen elkészíthető, válogatós 3 évesnek virslis pizzának becézve kiváló! köszi!!

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Wed, 2011-03-30 18:38

Kedves Edit10!

Köszönöm örülök, hogy ízlett a picurkának is!
Én is már jó régen készítettem el, de pénteken egy kiadósabb levessel ez lesz a menű! :)
Szép napot!
Üdv.: Adri

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2010-08-11 20:33

Tényleg jó recept, nagyon finom, én is elkészítettem már többször.

530
tehéntúró 8 dkg
napraforgó olaj 3 ek
tej 3 ek
finomliszt 12.5 dkg
sütőpor 1 tk
0 ízlés szerint
virsli 20 dkg
lila hagyma 2 db
napraforgó olaj 1 ek
krémsajt 12.5 dkg
tojás 2 db
tejföl 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint