r
Nosalty Logó

Villámgyors lekváros french toast kalácsból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Villámgyors lekváros french toast kalácsból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tejes keverék

kalács, sütés, tálalás

Összesen 472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tejes keverék

kalács, sütés, tálalás

Összesen 3754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tejes keverék

kalács, sütés, tálalás

Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4460.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1359 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1027 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 3754 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 223 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

tejes keverék

kalács, sütés, tálalás

Elkészítés

tejes keverék

  1. Az összes hozzávalót egy nagy tálban csomómentesre összekeverjük.

kalács, sütés, tálalás

  1. A kalácsot szeletekre vágjuk, de viszonylag vastagabbakra, amiket utána még félbe tudunk vágni. Félbevágáskor figyeljünk rá, hogy ne vágjuk teljesen át a szeleteket.
  2. A kalácsszeleteket belsejét (ahol bevágtuk) megkenjük egy-egy kanál ricottával, majd sárgabaracklekvárral is.
  3. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk. A kalácsszeleteket alaposan megmártjuk a tejes keverékben, majd a forró vajra tesszük, és mindkét oldalukon 2-3 perc alatt megpirítjuk.
  4. A kalácsokat málnával, áfonyával és pisztáciával megszórva tálaljuk. Csorgassunk rá kevés mézet is, és díszítsük apró bazsalikomlevelekkel, nagyon feldobják az ízhatást!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 130
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 16.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: kalács receptek húsvétra

Receptjellemzők

Ez a gyorsan elkészíthető, ám annál csodásabb reggeli minden napot bearanyoz, akár hétköznap, akár hétvégén, akár ünnepi alkalomra készítjük el. A hagyományos francia bundáskenyéren egyet csavarva, a húsvét közeledtével kalácsból készítettük el ezt a brunch-kedvenc fogást. A kalácsszeleteket ráadásul középen félbevágva ricottával és baracklekvárral is megkentük, így még finomabb lett a végeredmény!

Hozzávalók

tejes keverék

kalács, sütés, tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?