Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás bundáskenyér

Fokhagymás bundáskenyér
Fokhagymás bundáskenyér
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fokhagymás bundában már nagyon régóta szeretem a bundáskenyeret, de mivel a gyerkőc nem kedvelte, így általában simán készítettem. De, úgy tűnik, eljött a mi időnk, valamelyik nap megkóstolta, és csak egy kifogása volt, hogy nem elég bele a fokhagyma... Most ezt ezért négy gerezddel készítettem, még ezt is keveselte! :) De azért lelkesen bepuszilta őket. Szerintem így finom, de aki túlságosan fokhagymásnak találja, tegyen bele csak kettőt. Vagy utasítsa az egész családot az evésre, hogy senkit se zavarjon a fokhagymaszag! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy pohár tej, vagy tea a kedvelt kísérője reggelire. Finom feltétnek sóskamártáshoz, vagy spenóthoz is.
pH besorolás: közepesen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba a tojásokat felütjük, egy csipet sót teszünk bele és felverjük.
  2. Beleöntjük a tejet, és belereszeljük a fokhagymagerezdeket, majd összekeverjük.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a kenyérszeleteket a tojásban megbundázva, az olajba helyezzük, és aranysárgára sütjük mindkét oldalukon.
  4. Papírtörlőre helyezve lecsepegtetjük a fölös olajtól.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 101
össznézettség: 140 048
elküldve: 8
receptkönyvben: 690
elkészítve: 44/56
Facebookon megjelent: 2

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bundáskenyér fokhagymásan, bundáskenyér fokhagymával

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kobra
Kobra / kobra Sat, 2017-01-14 14:26

Így még nem csináltam, de legközelebb kipróbálom. Nálunk eddig a fokhagymás bundáskenyér úgy készült, hogy sima bundáskenyeret sütöttem, tálalásnál meg jó sok fokhagymát vékony szeletekre vágtam és mindenki fogpiszkálóval vesz belőle, amennyit kíván. Lehet turbózni kecsöppel is. Másik kedvenc, hogy a fokhagymákat tejfölbe nyomom pici sóval és ezzel kenegetjük meg bőven a kisült kenyeret.

vari52
vari52 Thu, 2015-11-26 13:07

Imádom a bundás kenyeret, de én úgy csinálom, hogy két szelet toast kenyér közé teszek egy szelet sonkát és egy szelet sajtot. Utána megy a felvert tojásba, majd az olajban kisütöm. Isteni finom és nagyon laktató.

tandrea
Boni / tandrea Wed, 2015-10-21 14:05

Ezt egyszer már elkészítettem, és nagyon jó lett. Mekkora ötlet, hogy nem külön mártom meg a kenyeret a tejben és a tojásban. :) Mai vacsim ez lesz. :)
b-n - szerintem nincs olyan ember, aki ezt ne szeretné. :D

b-n
b-n Sun, 2015-09-20 17:34

Van ember kis hazánkban aki ezt az ételt nem szereti? :)

terranova56
terranova56 Mon, 2014-09-29 10:27

A fokhagyma nagyon jó ötlet, megcsináltam, csak én a bundás kenyér egyik oldalát szoktam a bundába mártani a másik felét simán megsütni így ropogós az egyik fele, a másik lágy. Először a sima felét sütöm meg aztán a mártottat miközben ha van otthon megszórom reszelt sajttal, vagy krémsajttal esetleg lapkával. mire megsül a bundás fele, sajt is elolvad.

balintmonika
balintmonika Sun, 2014-03-02 18:07

A minap vacsira bundáskenyér volt.Az első darabokat már ki is sütöttem amikor eszembe jutott a Nosalty.A fenti ötlet meg is teteszett,és a következőket már fokhagymás tojásban forgattam meg.Mindenkinek nagyon tetszett.Csodákat lehet tenni egy-egy fűszerrel.A jó ötletek tárházának is hálás vagyok KÖSZI SALTY,de az semmire sem volna jó ha nem lennének a titkaikat önzetlenül megosztó háziasszonyok-urak.Köszönöm Smith család!

Liliomka1
Liliomka1 Mon, 2013-02-11 11:17

jól hangzik meg fogom csinálni vacsira.
én szoktam még úgy csinálni hogy tojást fel verem bele rakok egy kiskanál fahéjat és ha megsült meg kenem vékonyan mézzel!Isteni finom!Próbáljátok ki!!

Aksi888
Aksi888 Fri, 2012-11-30 18:11

Kedves Pazipa! Kérlek mondd el nekem, hogy pontosan mit csinálsz a mézzel és pontosan milyen mézzel. Köszönöm!

pazipa
pazipa Thu, 2013-12-26 20:16

A tejes, sós, fokhagymás felvert tojásba keverek egy kis kanálka mézet (bármilyet) és ebben merítem meg a kenyeret sütés előtt.

pazipa
pazipa Mon, 2012-05-21 17:08

Nálunk is kedvenc hétvégi reggeli, egy kis kanálnyi mézzel bolondítva.

796
tojás 3 db
tej 0.5 dl
fokhagyma 4 gerezd
kenyér 5 szelet
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl