Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Villám meggyes pudingos gesztenyetorta

Villám meggyes pudingos gesztenyetorta
Villám meggyes pudingos gesztenyetorta
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van úgy, hogy gyorsan kell összedobnunk egy tortát, és nincs idő sütögetni. Ez a recept erre tökéletesen megfelel.

Persze én is jobban szeretem az általam sütött tortalapot, de azért ez sem rossz így. :-) Akinek van ideje, nyugodtan megsütheti a tortalapot.

Nekem csak a torta oldalára maradt gesztenyés krém, így a tetejét tejszínnel vontam be. Én cukrozott növényi tejszínt használtam, így nem kellett plusz cukrot hozzáadnom és habfixálót sem, de aki másfélét használ, annak  érdemes.

hozzávalók / 12 adag

A meggyes krémhez

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

ajánlat

Díszíthetjük csokiforgáccsal is, vagy tegyünk a tejszínbe egy kevés kakaóport, és úgy rajzoljunk rá díszítést.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a meggyes krémet, mert annak hűlnie kell.
  2. A befőtt levét öntsük egy lábosba, kezdjük el melegíteni.
  3. A pudingport keverjük ki a cukorral, a rumaromával, a citromlével, a fahéjjal és a vízzel, majd hozzáadjuk a már meleg meggyléhez.
  4. Főzzük addig, amíg besűrűsödik, közben kevergessük. Adjuk hozzá a meggyet is.
  5. Hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb lesz vele dolgozni.
  6. Kiolvasztjuk a gesztenyemasszát, és krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, a rumaromát, és egyneművé dolgozzuk.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük. Majd beleforgatjuk a gesztenyés masszába.
  8. A legalsó tortalapot vastagon megkenjük gesztenyekrémmel, rátesszük a középső lapot.
  9. A középső lapot is megkenjük gesztenyekrémmel, majd erre jön a lehűlt meggykrém. Befedjük a 3. tortalappal.
  10. Körbekenjük az egész tortát gesztenyekrémmel.
  11. A tetejét 2 dl fölvert tejszínnel, pár szem meggyel és dekorcukorral díszítjük. A meggyeket töröljük meg szalvétával, mielőtt a tortára tennénk, mert egyébként a leve nyomot hagy a tejszínen.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 872
elküldve: 7
receptkönyvben: 121
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

dombinori

Mióta szakács: 2012.01.28.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyetorta, meggyes gesztenyetorta, gyors meggyes, gesztenyés torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-02-13 01:48

Barcsak en is tudnek ilyen szepen tortat disziteni, nagyon szep es isteni lehet a gesztenye es meggyes kremekkel!!!! Gratula, udv. Veronika

dombinori
dombinori / dombinori Wed, 2013-02-13 09:43

Szia vcsuka,

Köszi szépen, és biztos, hogy te is tudsz ilyet. Ez egy nagyon egyszerű recept, ráadásul nekem sem lett ám a díszítés mindenhol olyan kifogástalan. :-) Nem annyira jó a kézügyességem. Valóban nagyon jó a meggy és a gesztenye párosítás. Főleg, hogy nincs vaj a gesztenyés krémben...nekem így az igazi. Készítsd el bátran, aztán írd meg hogy ízlett. :-)
üdv,
Nóri

594
meggybefőtt 500 g
tejszínízű pudingpor 1 csomag
cukor 6 ek
citromlé 1 kk
rumaroma 3 ml
víz 1 dl
fahéj 0 ízlés szerint
gesztenyemassza 60 dkg
mascarpone 40 dkg
cukor 3 ek
rumaroma 10 ml
habtejszín 5 dl
piskótalap 50 dkg
habtejszín 2 dl
meggy 5 dkg
dekorgyöngy 1 ek