r
Nosalty Logó

Villám meggyes pudingos gesztenyetorta

dombinori
Villám meggyes pudingos gesztenyetorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A meggyes krémhez

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

595
Kalória
6.9g
Fehérje
64.9g
Szénhidrátok
33.3g
Zsír
61.4g
Víz
107.3g
Koleszterin
302.6mg
Rost
25.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A meggyes krémhez

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A meggyes krémhez

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 7125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A meggyes krémhez

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 238 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    400 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5515 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    845 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    3363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    779.4 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    737.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2138 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 7125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A meggyes krémhez

  1. Először elkészítjük a meggyes krémet, mert annak hűlnie kell.
  2. A befőtt levét öntsük egy lábosba, kezdjük el melegíteni.
  3. A pudingport keverjük ki a cukorral, a rumaromával, a citromlével, a fahéjjal és a vízzel, majd hozzáadjuk a már meleg meggyléhez.
  4. Főzzük addig, amíg besűrűsödik, közben kevergessük. Adjuk hozzá a meggyet is.
  5. Hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb lesz vele dolgozni.
  6. Kiolvasztjuk a gesztenyemasszát, és krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, a rumaromát, és egyneművé dolgozzuk.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük. Majd beleforgatjuk a gesztenyés masszába.
  8. A legalsó tortalapot vastagon megkenjük gesztenyekrémmel, rátesszük a középső lapot.
  9. A középső lapot is megkenjük gesztenyekrémmel, majd erre jön a lehűlt meggykrém. Befedjük a 3. tortalappal.
  10. Körbekenjük az egész tortát gesztenyekrémmel.
  11. A tetejét 2 dl fölvert tejszínnel, pár szem meggyel és dekorcukorral díszítjük. A meggyeket töröljük meg szalvétával, mielőtt a tortára tennénk, mert egyébként a leve nyomot hagy a tejszínen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Van úgy, hogy gyorsan kell összedobnunk egy tortát, és nincs idő sütögetni. Ez a recept erre tökéletesen megfelel. Persze én is jobban szeretem az általam sütött tortalapot, de azért ez sem rossz így. :-) Akinek van ideje, nyugodtan megsütheti a tortalapot. Nekem csak a torta oldalára maradt gesztenyés krém, így a tetejét tejszínnel vontam be. Én cukrozott növényi tejszínt használtam, így nem kellett plusz cukrot hozzáadnom és habfixálót sem, de aki másfélét használ, annak  érdemes.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...