r
Nosalty Logó

Villám meggyes pudingos gesztenyetorta

dombinori
Villám meggyes pudingos gesztenyetorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A meggyes krémhez

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

595
Kalória
6.9g
Fehérje
64.9g
Szénhidrát
33.3g
Zsír
61.4g
Víz
107.3g
Koleszterin
302.6mg
Élelmi rost
25.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A meggyes krémhez

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A meggyes krémhez

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 7125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A meggyes krémhez

A gesztenyés krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 238 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 595 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    400 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5515 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    845 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1125 mg
  • Nátrium
    3363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    779.4 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    737.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2138 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 7125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A meggyes krémhez

  1. Először elkészítjük a meggyes krémet, mert annak hűlnie kell.
  2. A befőtt levét öntsük egy lábosba, kezdjük el melegíteni.
  3. A pudingport keverjük ki a cukorral, a rumaromával, a citromlével, a fahéjjal és a vízzel, majd hozzáadjuk a már meleg meggyléhez.
  4. Főzzük addig, amíg besűrűsödik, közben kevergessük. Adjuk hozzá a meggyet is.
  5. Hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb lesz vele dolgozni.
  6. Kiolvasztjuk a gesztenyemasszát, és krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a mascarponét, a cukrot, a rumaromát, és egyneművé dolgozzuk.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük. Majd beleforgatjuk a gesztenyés masszába.
  8. A legalsó tortalapot vastagon megkenjük gesztenyekrémmel, rátesszük a középső lapot.
  9. A középső lapot is megkenjük gesztenyekrémmel, majd erre jön a lehűlt meggykrém. Befedjük a 3. tortalappal.
  10. Körbekenjük az egész tortát gesztenyekrémmel.
  11. A tetejét 2 dl fölvert tejszínnel, pár szem meggyel és dekorcukorral díszítjük. A meggyeket töröljük meg szalvétával, mielőtt a tortára tennénk, mert egyébként a leve nyomot hagy a tejszínen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p

Van úgy, hogy gyorsan kell összedobnunk egy tortát, és nincs idő sütögetni. Ez a recept erre tökéletesen megfelel. Persze én is jobban szeretem az általam sütött tortalapot, de azért ez sem rossz így. :-) Akinek van ideje, nyugodtan megsütheti a tortalapot. Nekem csak a torta oldalára maradt gesztenyés krém, így a tetejét tejszínnel vontam be. Én cukrozott növényi tejszínt használtam, így nem kellett plusz cukrot hozzáadnom és habfixálót sem, de aki másfélét használ, annak  érdemes.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek