Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű gesztenyés torta

Egyszerű gesztenyés torta
Egyszerű gesztenyés torta
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szomszéd nénink 83. születésnapja alkalmából kedveskedtünk neki egy kis finomsággal. Valami egyszerűt, de nagyszerűt szerettem volna sütni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Egy 4 tojásos kakaós piskótalapot készítünk: A 4 tojássárgáját kikeverjük a kristálycukorral. A kakaót elkeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a tojásos masszához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és gyengéd mozdulatokkal a masszánkba forgatjuk.
  2. A tésztánkat 24 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 150 fokon 10-15 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.

A gesztenyés krémhez

  1. A gesztenyepürét kikeverjük a puha margarinnal. (Én nem adtam plusz cukrot a krémhez, mert a gesztenyemasszát elég édesnek találtam, de aki szeretné, megédesítheti még egy kicsit.)
  2. A piskótalapunkat kenjük meg vékonyan lekvárral, hogy a krém jobban a tésztához tapadjon. Majd a kikevert krémet egyszerűen rákenjük a kihűlt piskótalapunkra. (Én ezt a lusta megoldást választottam, de aki szeretné, ketté is vághatja a tortalapot, és a két lap közé kenheti a krémet. )

A vaníliás krémhez

  1. A pudingot elkészítjük a 3 dl tejjel. Miután kihűlt, kikeverjük a puha margarinnal. Beborítjuk vele a tortánkat.

A díszítéshez

  1. A maradék vaníliás krémet nyomózsákba tesszük, és kidíszítjük vele a tortát. A "vaníliás csókocskák" közé 1-1 szem meggyet tettem, amely nálam házi meggypálinkából megmaradt meggy volt, de lehet befőttből is. A torta közepét pedig reszelt csokoládéval szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 50 710
elküldve: 7
receptkönyvben: 75
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluci

Mióta szakács: 2014.12.25.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes torta, egyszerű gesztenyetorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

619
tojás 4 db
rétesliszt 4 csapott ek
cukor 4 ek
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
gesztenyemassza 250 g
margarin 125 g
lekvár/ dzsem 2 ek
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 2 ek
margarin 125 g
étcsokoládé 20 g
meggybefőtt 360 g