r
Nosalty Logó

Egyszerű gesztenyés torta

Iluci
Egyszerű gesztenyés torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

619
Kalória
7.3g
Fehérje
56.7g
Szénhidrát
39.2g
Zsír
34.9g
Víz
120.3g
Koleszterin
554.2mg
Élelmi rost
16.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 3713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 619 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    340.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    209.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1530 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 3713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 235 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy 4 tojásos kakaós piskótalapot készítünk: A 4 tojássárgáját kikeverjük a kristálycukorral. A kakaót elkeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a tojásos masszához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és gyengéd mozdulatokkal a masszánkba forgatjuk.
  2. A tésztánkat 24 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 150 fokon 10-15 perc alatt (tűpróbáig) készre sütjük.

A gesztenyés krémhez

  1. A gesztenyepürét kikeverjük a puha margarinnal. (Én nem adtam plusz cukrot a krémhez, mert a gesztenyemasszát elég édesnek találtam, de aki szeretné, megédesítheti még egy kicsit.)
  2. A piskótalapunkat kenjük meg vékonyan lekvárral, hogy a krém jobban a tésztához tapadjon. Majd a kikevert krémet egyszerűen rákenjük a kihűlt piskótalapunkra. (Én ezt a lusta megoldást választottam, de aki szeretné, ketté is vághatja a tortalapot, és a két lap közé kenheti a krémet. )

A vaníliás krémhez

  1. A pudingot elkészítjük a 3 dl tejjel. Miután kihűlt, kikeverjük a puha margarinnal. Beborítjuk vele a tortánkat.

A díszítéshez

  1. A maradék vaníliás krémet nyomózsákba tesszük, és kidíszítjük vele a tortát. A "vaníliás csókocskák" közé 1-1 szem meggyet tettem, amely nálam házi meggypálinkából megmaradt meggy volt, de lehet befőttből is. A torta közepét pedig reszelt csokoládéval szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A szomszéd nénink 83. születésnapja alkalmából kedveskedtünk neki egy kis finomsággal. Valami egyszerűt, de nagyszerűt szerettem volna sütni.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek