r
Nosalty Logó

Gesztenyés-tejszínes torta - Gesztenyetorta 8.

Becsei Ágnes
Gesztenyés-tejszínes torta - Gesztenyetorta 8.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)

A krémhez

1110
Kalória
19.3g
Fehérje
126.7g
Szénhidrát
58.9g
Zsír
167.8g
Víz
437.6g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
59.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)

A krémhez

Összesen 1110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)

A krémhez

Összesen 4436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)

A krémhez

Összesen 253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1137.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    167.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 1110 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    235.7 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4549 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1911 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    506.8 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    671.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 4436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a vizet is. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a sütőporral összekevertlisztet. Egy papírral kibélelttortaformábaszedjük, elsimítjuk a tetejét és kb. 180-200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyenkihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik.
  2. Előmelegített sütőben tűpróbűig készre sütjük.
  3. Kihűlés után a kész piskótakarikát 3 lapba vágjuk.
  4. A tejszínt géppel elkezdjük felverni. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót.
  5. A tejszínhabból félreteszünk egy keveset a díszítéshez, a többi tejszínhabba az átpasszírozott gesztenyepürét hozzákeverjük.
  6. A piskótakarika lapjait betöltjük a krémmel úgy, hogy kívülre is maradjon.
  7. Recés kártyával (vagy más eszközzel is lehet) körbe az oldalát mintázzuk, és habzsákkal a sima tejszínhabból habrózsákat nyomunk a tortára. (Én egy kis gesztenyepürével és olvasztott csokival díszítettem tovább. Gesztenyemasszából 3 szivet formáztam, azokat halmoztam a torta közepére.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyobbik lányom 8. szülinapjára készítettem el ezt a tortát.

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...