r
Nosalty Logó

Gesztenyés-tejszínes torta - Gesztenyetorta 8.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Gesztenyés-tejszínes torta - Gesztenyetorta 8.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)

A krémhez

Összesen 1110 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)

A krémhez

Összesen 4436 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)

A krémhez

Összesen 253 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1137.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 1110 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    235.7 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4549 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1911 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.8 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 4436 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 253 Kcal

Hozzávalók

A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)

A krémhez

Elkészítés

A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a vizet is. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a sütőporral összekevertlisztet. Egy papírral kibélelttortaformábaszedjük, elsimítjuk a tetejét és kb. 180-200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyenkihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik.
  2. Előmelegített sütőben tűpróbűig készre sütjük.
  3. Kihűlés után a kész piskótakarikát 3 lapba vágjuk.
  4. A tejszínt géppel elkezdjük felverni. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót.
  5. A tejszínhabból félreteszünk egy keveset a díszítéshez, a többi tejszínhabba az átpasszírozott gesztenyepürét hozzákeverjük.
  6. A piskótakarika lapjait betöltjük a krémmel úgy, hogy kívülre is maradjon.
  7. Recés kártyával (vagy más eszközzel is lehet) körbe az oldalát mintázzuk, és habzsákkal a sima tejszínhabból habrózsákat nyomunk a tortára. (Én egy kis gesztenyepürével és olvasztott csokival díszítettem tovább. Gesztenyemasszából 3 szivet formáztam, azokat halmoztam a torta közepére.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 43195
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-tejszínes torta - Gesztenyetorta 8.
Becsei Ágnes 100 recept

Nagyobbik lányom 8. szülinapjára készítettem el ezt a tortát.

Hozzávalók

A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek