Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-tejszínes torta - Gesztenyetorta 8.

Gesztenyés-tejszínes torta - Gesztenyetorta 8.
Gesztenyés-tejszínes torta - Gesztenyetorta 8.
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyobbik lányom 8. szülinapjára készítettem el ezt a tortát.

hozzávalók / 4 adag

A piskótakarikához (ízlés szerint lehet kakaós is)

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a vizet is. A fehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet. Egy papírral kibélelt tortaformába szedjük, elsimítjuk a tetejét és kb. 180-200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyen kihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik.
  2. Előmelegített sütőben tűpróbűig készre sütjük.
  3. Kihűlés után a kész piskótakarikát 3 lapba vágjuk.
  4. A tejszínt géppel elkezdjük felverni. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót.
  5. A tejszínhabból félreteszünk egy keveset a díszítéshez, a többi tejszínhabba az átpasszírozott gesztenyepürét hozzákeverjük.
  6. A piskótakarika lapjait betöltjük a krémmel úgy, hogy kívülre is maradjon.
  7. Recés kártyával (vagy más eszközzel is lehet) körbe az oldalát mintázzuk, és habzsákkal a sima tejszínhabból habrózsákat nyomunk a tortára. (Én egy kis gesztenyepürével és olvasztott csokival díszítettem tovább. Gesztenyemasszából 3 szivet formáztam, azokat halmoztam a torta közepére.)

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 771
elküldve: 6
receptkönyvben: 319
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés masszával töltött piskótakarika, piskóta alapú gesztenyetorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Széphajú
Széphajú Sat, 2011-09-03 19:05

Nagyobbik fiacskám szülinapjára elkészítettem, osztatlan sikert aratott :-)
Az én változatomban kérésre a tetejét gumicukorral raktam ki :-)

vizilily
vizilily Thu, 2011-01-27 18:00

  Ez valóban szép torta, és elég egyszerűnek tűnik a készítése is. Mivel szeretjük a gesztenyepürét, hamarosan sort is kerítek rá. Köszi a receptet

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Thu, 2011-01-27 09:48

Kedves Marika! Köszönöm a dicsérő szavakat, és sok sikert hozzá. Ha bármi kérdésed merülne fel, akkor nyugodtan írj hétvégén! Üdv: Ági

hamori01
hamori01 Thu, 2011-01-27 09:30

Hú, ez nagyon szép és gondolom legalább olyan fincsi. Elmentve. Hétvégén szülinapra tutira megsütöm.
Marika

1110
tojás 6 db
sütőpor 0.5 csomag
cukor 12 dkg
finomliszt 15 dkg
víz 0.5 dl
cukrozatlan kakaópor 1.5 dkg
habtejszín 6 dl
porcukor 6 dkg
gesztenyemassza 35 dkg
habfixáló 3 csomag
csokoládé 5 dkg