Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Veriko-mákos linzer

Veriko-mákos linzer
Veriko-mákos linzer
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi az a veriko ? Szőlő... Már említettem az angol hátszín kuktában receptemben, hogy a sziget angol gyarmat volt, és amikor az angolok először megkóstolták ezt a hatalmas szemű, nagyon ízletes szőlőt, megszólaltak: very good, very good... na, ezt a szigetlakók akkoriban kiejteni nem nagyon tudták, így lett belőle a veriko, veriko... (néhány száz évvel ezelőttről beszélünk). Mindenesetre, ezt meséli a fáma...

Imádom a linzer tésztáját, a mákot is mákkal... nálunk is szüretelnek, mindig hoz valaki valamilyen szőlőfajtát, nagyon zamatos a süti tetején.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mákos krémhez

ajánlat

Egy nagy pohár hideg tejjel, két kocka mákos linzer vacsira... mmm...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe.
  2. A darált mákot a forró tejjel leöntjük, hozzáadjuk a vaníliát, citromhéjat, fahéjat, cukrot, és ha kihűlt, a két tojásfehérjét felverjük, és hozzákeverjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, 2/3 részét a tepsibe terítjük, erre rátesszük a mákos masszát.
  4. A tészta 1/3 részéből rácsokat sodrunk rá, a rácsok kockáiba 1-1 szőlőt teszünk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 375
elküldve: 3
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos pite, mákos linzer, szőlős-mákos linzer

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

759
finomliszt 25 dkg
sertészsír 12 dkg
cukor 6 dkg
tojássárgája 2 db
szódabikarbóna 1 késhegynyi
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliás cukor 0.5 csomag
1 csipet
tej 0.5 dl
tej 2.5 dl
mák 25 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
cukor 8 ek
fahéj 1 tk
vaníliás cukor 0.5 csomag
tojásfehérje 2 db
szőlő 0.5 kg