r
Nosalty Logó

Veriko-mákos linzer

Oli(E)va
Veriko-mákos linzer
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mákos krémhez

759
Kalória
16.4g
Fehérje
85.5g
Szénhidrát
40.6g
Zsír
87.9g
Víz
91.3g
Koleszterin
10.1g
Élelmi rost
40.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

Összesen 4557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

Összesen 269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    243.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8386 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    4089 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    968 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    512.9 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    527.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 4557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe.
  2. A darált mákot a forró tejjel leöntjük, hozzáadjuk a vaníliát, citromhéjat, fahéjat, cukrot, és ha kihűlt, a két tojásfehérjét felverjük, és hozzákeverjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, 2/3 részét a tepsibe terítjük, erre rátesszük a mákos masszát.
  4. A tészta 1/3 részéből rácsokat sodrunk rá, a rácsok kockáiba 1-1 szőlőt teszünk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Mi az a veriko ? Szőlő... Már említettem az angol hátszín kuktában receptemben, hogy a sziget angol gyarmat volt, és amikor az angolok először megkóstolták ezt a hatalmas szemű, nagyon ízletes szőlőt, megszólaltak: very good, very good... na, ezt a szigetlakók akkoriban kiejteni nem nagyon tudták, így lett belőle a veriko, veriko... (néhány száz évvel ezelőttről beszélünk). Mindenesetre, ezt meséli a fáma... Imádom a linzer tésztáját, a mákot is mákkal... nálunk is szüretelnek, mindig hoz valaki valamilyen szőlőfajtát, nagyon zamatos a süti tetején.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...