r
Nosalty Logó

Verdás torta - Autótorta 3.

Pechula Alexa
Verdás torta - Autótorta 3.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A vizes piskótához

A gesztenyés krémhez

A pudingos krémhez

A fondanthoz (a bevonáshoz)

A fondant alá

  • 10 dkg porcukor (vagy amennyire szükség van, hogy ne ragadjon)

A vajas krémhez

747
Kalória
8.8g
Fehérje
139.9g
Szénhidrát
17.1g
Zsír
61.9g
Víz
101.1g
Koleszterin
825.4mg
Élelmi rost
93.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vizes piskótához

A gesztenyés krémhez

A pudingos krémhez

A fondanthoz (a bevonáshoz)

A fondant alá

A vajas krémhez

Összesen 747 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vizes piskótához

A gesztenyés krémhez

A pudingos krémhez

A fondanthoz (a bevonáshoz)

A fondant alá

A vajas krémhez

Összesen 8950 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vizes piskótához

A gesztenyés krémhez

A pudingos krémhez

A fondanthoz (a bevonáshoz)

A fondant alá

A vajas krémhez

Összesen 259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 747 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    205.1 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2862.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1678.5 g
  • Cukor
    1118 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    742.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1778 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1743 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 8950 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

A vizes piskótához

  1. A piskóta elkészítéséhez a tojássárgákat 20 dkg (por)cukorral és 4 ek vízzel folyamatosan kikeverjük.
  2. A fehérjéket 4 ek vízzel keményre verjük, és kb. 5 dkg cukorral továbbverjük.
  3. A liszt felébe a szódabikarbónát belekeverjük, s ezt hozzákeverjük a tojássárgákhoz, majd a hab felét is hozzáadjuk, azután a többi lisztet, és a fennmaradt habbal könnyedén elkeverjük.
  4. Vajas, lisztes tepsiben egyenletes hőmérsékleten sütjük.
  5. A gesztenyés krém úgy készül, mint a gesztenye csoda esetében.
  6. A habtejszínt kis porcukorral lágy habbá verjük, a masszát beletörjük, és hozzáadjuk a zselatint, végül fakanállal belekeverjük a meggyeket is.
  7. A pudingos krémhez, 3 dl tejet forralunk, elkészítjük a pudingot szokott módon.
  8. Babapiskótát tördeljük, és megöntözzük rummal és meggylével, amennyit felvesz, hogy ne legyen túl vizes.
  9. Ha kész a puding, belekeverjük a babapiskótás masszát és a meggyet.
  10. A fondant-hoz itt találtam a receptet. (A pirosat színezővel, a barnát kakaóval színeztem.)
  11. Hullámvonalban felezzük a tortát, és két lapba vágjuk.
  12. Egyik felét a pudingossal, másikat a gesztenyéssel töltjük úgy, hogy kb. egy magasak legyenek.
  13. A fehér fondant kinyújtjuk kb. 2-3 mm-esre, alá bőven szórunk porcukrot, hogy ne tapadjon le.
  14. Vajas krémmel bevonjuk a tortát, és ráfektetjük a fondant, rásimítjuk, és a maradékot alul levágjuk, és "alágyúrjuk" a torta alá.
  15. Az utat és a táblákat megformázzuk a többi színes fondant-nal, de mást is lehet készíteni rá, a golyók m&m's golyók.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 80 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Párom keresztapjának 40. születésnapjára készült.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...