r
Nosalty Logó

Verdás torta - Autótorta 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pechula Alexa
Verdás torta - Autótorta 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vizes piskótához

A gesztenyés krémhez

A pudingos krémhez

A fondanthoz (a bevonáshoz)

A fondant alá

A vajas krémhez

Összesen 747 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vizes piskótához

A gesztenyés krémhez

A pudingos krémhez

A fondanthoz (a bevonáshoz)

A fondant alá

A vajas krémhez

Összesen 8950 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vizes piskótához

A gesztenyés krémhez

A pudingos krémhez

A fondanthoz (a bevonáshoz)

A fondant alá

A vajas krémhez

Összesen 259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 747 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    205.1 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2862.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1678.5 g
  • Cukor
    1118 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1778 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    653 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1743 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 8950 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

A vizes piskótához

A gesztenyés krémhez

A pudingos krémhez

A fondanthoz (a bevonáshoz)

A fondant alá

  • 10 dkg porcukor (vagy amennyire szükség van, hogy ne ragadjon)

A vajas krémhez

Elkészítés

A vizes piskótához

  1. A piskóta elkészítéséhez a tojássárgákat 20 dkg (por)cukorral és 4 ek vízzel folyamatosan kikeverjük.
  2. A fehérjéket 4 ek vízzel keményre verjük, és kb. 5 dkg cukorral továbbverjük.
  3. A liszt felébe a szódabikarbónát belekeverjük, s ezt hozzákeverjük a tojássárgákhoz, majd a hab felét is hozzáadjuk, azután a többi lisztet, és a fennmaradt habbal könnyedén elkeverjük.
  4. Vajas, lisztes tepsiben egyenletes hőmérsékleten sütjük.
  5. A gesztenyés krém úgy készül, mint a gesztenye csoda esetében.
  6. A habtejszínt kis porcukorral lágy habbá verjük, a masszát beletörjük, és hozzáadjuk a zselatint, végül fakanállal belekeverjük a meggyeket is.
  7. A pudingos krémhez, 3 dl tejet forralunk, elkészítjük a pudingot szokott módon.
  8. Babapiskótát tördeljük, és megöntözzük rummal és meggylével, amennyit felvesz, hogy ne legyen túl vizes.
  9. Ha kész a puding, belekeverjük a babapiskótás masszát és a meggyet.
  10. A fondant-hoz itt találtam a receptet. (A pirosat színezővel, a barnát kakaóval színeztem.)
  11. Hullámvonalban felezzük a tortát, és két lapba vágjuk.
  12. Egyik felét a pudingossal, másikat a gesztenyéssel töltjük úgy, hogy kb. egy magasak legyenek.
  13. A fehér fondant kinyújtjuk kb. 2-3 mm-esre, alá bőven szórunk porcukrot, hogy ne tapadjon le.
  14. Vajas krémmel bevonjuk a tortát, és ráfektetjük a fondant, rásimítjuk, és a maradékot alul levágjuk, és "alágyúrjuk" a torta alá.
  15. Az utat és a táblákat megformázzuk a többi színes fondant-nal, de mást is lehet készíteni rá, a golyók m&m's golyók.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10449
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 19.

Ajánló

Finom desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Pechula Alexa 22 recept

Párom keresztapjának 40. születésnapjára készült.

Hozzávalók

A vizes piskótához

A gesztenyés krémhez

A pudingos krémhez

A fondanthoz (a bevonáshoz)

A fondant alá

A vajas krémhez

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek