r
Nosalty Logó

Süni torta mokkakrémmel

Iluska
Süni torta mokkakrémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

kakaós tortalap

mokkakrém

díszítéshez

1237
Kalória
26.6g
Fehérje
164.5g
Szénhidrát
55.3g
Zsír
48.6g
Víz
202.7g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
91.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

kakaós tortalap

mokkakrém

díszítéshez

Összesen 1237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

kakaós tortalap

mokkakrém

díszítéshez

Összesen 6188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

kakaós tortalap

mokkakrém

díszítéshez

Összesen 286 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    164.5 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    133.2 g

Zsír

  • Összesen
    276.7 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6841.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1542 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    2715 mg
  • Nátrium
    1785 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    822.3 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    243.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1320 micro
Összesen 6188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

kakaós tortalap

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a lágy vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, szódabikarbónát. A tejet hozzáöntjük, és alaposan összekeverjük. A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  2. A 25 cm-es tortaformát kibéleljük sütőpapírral. Majd a tésztát beleöntjük a formába. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
  3. A fehér fondant-ot megszínezzük a kakaóporral, és 4-5 cm-es tüskéket sodrunk. Hűtőbe tesszük.

mokkakrém

  1. A mascarponéhez keverjük a kakaóport, az instant kávét.
  2. A tejszínhabot felverjük, a porcukrot szakaszosan hozzáadagoljuk, és úgy verjük fel. A mascarponéhoz forgatjuk, óvatos mozdulatokkal.

díszítéshez

  1. A kihűlt tésztából kivágunk egy úgymond csepp alakot. Kettévágjuk, és megtöltjük a krém felével. A levágott tésztarészből a süni hátát alakítjuk ki. Itt is kettévágjuk a tésztadarabot, és kenünk rá kis krémet. Elhelyezzük, alakítjuk, hogy jól illeszkedjen a csepp alap részen.
  2. Rákenjük a maradék krémet, szépen, körben mindenhol. Kis lyukat fúrunk a tüskéknek egy szívószállal vagy mással. Beleállítgatjuk a tüskéket. Szemet, orrot, szájat kevés maradék tésztából készítünk.
  3. Hidegre tesszük. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kedvesemnek készítettem, hisz a beceneve 'Süni'!! Nagyon boldog volt, meglepődött... :-))))

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek