r
Nosalty Logó

Rendőrségi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rendőrségi torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az 1. piskótalaphoz

A 2. piskótalaphoz

A főzött krémhez

A krémhez

A díszítéshez (fondanthoz)

Összesen 1194 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az 1. piskótalaphoz

A 2. piskótalaphoz

A főzött krémhez

A krémhez

A díszítéshez (fondanthoz)

Összesen 11939 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az 1. piskótalaphoz

A 2. piskótalaphoz

A főzött krémhez

A krémhez

A díszítéshez (fondanthoz)

Összesen 309 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 1194 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.8 g

Zsír

  • Összesen
    479.2 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    187 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    4482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6050 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    2584 mg
  • Nátrium
    1307 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1787.8 g
  • Cukor
    1523 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    982 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5077 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    940 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    3173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4907 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1988 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4736 micro
Összesen 11939 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 309 Kcal

Hozzávalók

Az 1. piskótalaphoz

A 2. piskótalaphoz

A főzött krémhez

A krémhez

A díszítéshez (fondanthoz)

Elkészítés

Az 1. piskótalaphoz

  1. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá, majd a lisztet, a kakaót, a cukrot és a tojássárgákat keverjük össze. Óvatosan forgassuk össze a fehérjével. Majd sütőpapírral bélelet tepsiben süssük meg 180 fokon, és hagyjuk kihűlni. Ezt megismételjük még egyszer, mivel két piskótalapra van szükségünk.
  2. A főzött krém hozzávalóit összekeverjük, és felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez keverjük.
  3. A tejszínhabot kemény habbá ,és belekeverjük a habfixálót is. Az étkezési zselatint kevés vízzel elkavarjuk, és a sárga krémünkbe öntjük, jól összeturmixoljuk.
  4. Végül keverjük össze a tejszínhabot a sárga krémmel. A krémünk ezzel készen van.
  5. A piskóták széléből hosszanti irányban vágjunk le 1/3 részt. Majd minden piskótát vágjunk ketté, így majd 6 szelet piskótánk lesz a tortában.
  6. Ha ez megvan, akkor kezdhetjük megkenni a krémmel a piskótákat és egymásra rakni, amíg el nem fogy. Amit levágtunk a piskótánk széléről, azt az 1/3 részt, azzal együtt lesz hat réteg úgy, hogy egymás mellé rakjuk a két 1/3 részt, és úgy kenjük tovább a tortát. Majd formázzuk a tortát késsel, és kenjük be a külsejét is krémmel.
  7. Ezután jöhet a fondant-díszítés, kinek hogy sikerül. (Én még mielőtt a fondantdíszítés felkerült volna a tortára hurkapálcákat szúrtam a tortába felülről lefelé azért, mert elég magas volt és féltem, hogy esetleg a rétegek szétcsúszhatnak. Így nem csúsztak szét.) A zselatint a vízzel simára keverjük és gőz fölött megmelegítjük. Ha már elég forró, akkor beletesszük a vajat, a mézet, és összefőzzük.
  8. Majd levesszük a gőzről, és elkezdjük beleszitálni a porcukrot (nem tudom pontosan, mennyi kell bele, addig csináljuk, amíg jól formázható masszát nem kapunk). Gyúrjuk át jól a masszát, osszuk olyan darabkákra, amiről azt gondoljuk, hogy az egyes színekhez elég. (Én folyékony ételfestéket használtam, és mindegyik gombócba belegyúrtam azt a színt, amire szükségem volt. Majd porcukros felületen kinyújtottam a masszát és úgy díszítettem.) A nyújtáshoz porcukor kell.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4606
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a tortát kisfiam névnapjára készítettem. Nézzék el nekem, kis szépséghibája van a díszítésnek, de ez volt az első ilyen tortám, amit fondant-nal díszítettem. Remélem, legközelebb szebben tudok dolgozni. De az íze kifogástalan volt. Nem is maradt belőle.-)) Szegény kisfiam nem is akarta, hogy felszeleteljük, neki nagyon tetszett.

Hozzászólások (2)

bibka74

Szerintem,tökéletesre sikerült!Nagyon szép torta! Üdv.:bibka74

Törölt felhasználó

Kedves bibka74! Köszönöm a dicséretet jól esik. Remélem azért legközelebb szebben tudok majd dolgozni a fondanttal. Szia további szép napot!

Icka

Tudod: "gyakorlat teszi a mestert!" Szerintem els?re ez is szép.

Törölt felhasználó

Köszi szépen! Remélem úgy lesz ahogy mondod! Szia! Szép napot!

Hozzávalók

Az 1. piskótalaphoz

A 2. piskótalaphoz

A főzött krémhez

A krémhez

A díszítéshez (fondanthoz)

Címlapról ajánljuk

További cikkek