Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rendőrségi torta

Rendőrségi torta
Rendőrségi torta
80 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát kisfiam névnapjára készítettem. Nézzék el nekem, kis szépséghibája van a díszítésnek, de ez volt az első ilyen tortám, amit fondant-nal díszítettem. Remélem, legközelebb szebben tudok dolgozni. De az íze kifogástalan volt. Nem is maradt belőle.-)) Szegény kisfiam nem is akarta, hogy felszeleteljük, neki nagyon tetszett.

hozzávalók / 10 adag

Az 1. piskótalaphoz

A 2. piskótalaphoz

A főzött krémhez

A krémhez

A díszítéshez (fondanthoz)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá, majd a lisztet, a kakaót, a cukrot és a tojássárgákat keverjük össze. Óvatosan forgassuk össze a fehérjével. Majd sütőpapírral bélelet tepsiben süssük meg 180 fokon, és hagyjuk kihűlni. Ezt megismételjük még egyszer, mivel két piskótalapra van szükségünk.
  2. A főzött krém hozzávalóit összekeverjük, és felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez keverjük.
  3. A tejszínhabot kemény habbá ,és belekeverjük a habfixálót is. Az étkezési zselatint kevés vízzel elkavarjuk, és a sárga krémünkbe öntjük, jól összeturmixoljuk.
  4. Végül keverjük össze a tejszínhabot a sárga krémmel. A krémünk ezzel készen van.
  5. A piskóták széléből hosszanti irányban vágjunk le 1/3 részt. Majd minden piskótát vágjunk ketté, így majd 6 szelet piskótánk lesz a tortában.
  6. Ha ez megvan, akkor kezdhetjük megkenni a krémmel a piskótákat és egymásra rakni, amíg el nem fogy. Amit levágtunk a piskótánk széléről, azt az 1/3 részt, azzal együtt lesz hat réteg úgy, hogy egymás mellé rakjuk a két 1/3 részt, és úgy kenjük tovább a tortát. Majd formázzuk a tortát késsel, és kenjük be a külsejét is krémmel.
  7. Ezután jöhet a fondant-díszítés, kinek hogy sikerül. (Én még mielőtt a fondantdíszítés felkerült volna a tortára hurkapálcákat szúrtam a tortába felülről lefelé azért, mert elég magas volt és féltem, hogy esetleg a rétegek szétcsúszhatnak. Így nem csúsztak szét.) A zselatint a vízzel simára keverjük és gőz fölött megmelegítjük. Ha már elég forró, akkor beletesszük a vajat, a mézet, és összefőzzük.
  8. Majd levesszük a gőzről, és elkezdjük beleszitálni a porcukrot (nem tudom pontosan, mennyi kell bele, addig csináljuk, amíg jól formázható masszát nem kapunk). Gyúrjuk át jól a masszát, osszuk olyan darabkákra, amiről azt gondoljuk, hogy az egyes színekhez elég. (Én folyékony ételfestéket használtam, és mindegyik gombócba belegyúrtam azt a színt, amire szükségem volt. Majd porcukros felületen kinyújtottam a masszát és úgy díszítettem.) A nyújtáshoz porcukor kell.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 437
elküldve: 3
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

névnapi rendőrautó torta, névnapi formatorta kisfiúknak, fondant autótorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Icka
Icka Thu, 2012-08-02 10:13

Tudod: "gyakorlat teszi a mestert!" Szerintem elsőre ez is szép.

bibka74
bibka74 Thu, 2012-08-02 09:17

Szerintem,tökéletesre sikerült!Nagyon szép torta!
Üdv.:bibka74

erikamama
erikamama / erikamama Thu, 2012-08-02 16:51

Kedves bibka74!
Köszönöm a dicséretet jól esik. Remélem azért legközelebb szebben tudok majd dolgozni a fondanttal.
Szia további szép napot!

1192
tojás 6 db
cukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tojás 6 db
cukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tojássárgája 8 db
finomliszt 5 evőkanál
vaníliás cukor 2 csomag
tej 4 dl
porcukor 5 ek
habfixáló 1 csomag
zselatin 10 g
habtejszín 500 ml
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
víz 6 ek
zselatin 1 ek
vaj 1 ek
méz 2 ek
porcukor 1 kg
ételfesték 1 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál