r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes torta fondanttal

NS
Vaníliakrémes torta fondanttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tortalaphoz

A töltelékhez

A tetejére (nyújtható fondant)

864
Kalória
7.5g
Fehérje
143.1g
Szénhidrát
29.8g
Zsír
21.5g
Víz
47.5g
Koleszterin
741.1mg
Élelmi rost
114.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A töltelékhez

A tetejére (nyújtható fondant)

Összesen 864 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A töltelékhez

A tetejére (nyújtható fondant)

Összesen 10379 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A töltelékhez

A tetejére (nyújtható fondant)

Összesen 300 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.1 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 864 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    357.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5385.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    2088 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1518 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1717.5 g
  • Cukor
    1374 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    257.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1608 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 10379 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Először is elkészítjük a nyújtható fondantot.
  2. Kimérünk mindent a tésztához: az első edényben a lisztet a sütőporral, a másodikban a cukrot, a tejet, az olajat és a tojássárgáját, a harmadikban a tojásfehérjét egy csipet sóval, pár csepp citromlével. Felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a cukort, és kemény habbá keverjük az egészet.
  3. Utána elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgát és a cukort, majd rászitáljuk a sütőporos lisztet, ezután pedig magas fokozaton kb. 1,5-2 percig kavarjuk, míg szép sima lesz, és kicsit kivilágosodik.
  4. Ehhez óvatosan hozzáforgatjuk a habot kézi habverővel, hogy egyenletes legyen.
  5. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a masszát. A forma oldalára húzogassuk fel egy kicsit a tésztát, így sülés közben jobban tud kapaszkodni, egyenletesebb lesz a végeredmény. Addig süssük, míg szép színt nem kap. Eközben végezhetünk tűpróbát is.
  6. A krémhez kevés tejjel elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd az előmelegített tejhez adjuk, és sűrű masszává főzzük. Miután kihűlt, habverővel hozzáadagoljuk a margarint és az aromát. Ezt habos krémmé verjük.
  7. Ha kihűlt a tortalap, kivesszük a formából és 3 egyforma lapra vágjuk a korongot. Megkenjük a krémmel a lapok között, és körben a tortát is.
  8. Ezután kinyújtjuk a fondantot, és bevonjuk vele a tortát. Díszíthetjük előre elkészített figurákkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Párom informatikus, ezért készítettem szülinapjára ezt a tortát a tetején egy laptoppal és egy egérrel. Nem vagyunk édesszájúak, de egész hamar elfogyott   :) Mégegyszer köszönet a nyújtható fondant receptért   :)

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek