Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendégváró roló

Vendégváró roló
Vendégváró roló
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves arab családnál kóstoltam meg ezt a finomságot, amit teljesen átalakítottam, mert bő, forró olajban kellett volna sütni, és ők nem eszik az itteni szalámikat. Szóval ez már nem is az, de mégis nagyon finom lett. Az édes változatot is gyorsan kifundáltam hozzá, mert ha édeset eszek, akkor a sós is jobban csúszik. Talán egyedül a nigella mag az, ami az eredetiben is szerepelt, meg nálam is, azt nyugodtan lecserélhetjük köménymagra.

Frissen sokkal finomabb, de másnap vendégek jöttek, és nekik úgy is ízlett. Ja, mert nem tudják, miről maradtak le. :o)

hozzávalók / 8 adag

Sós töltelék

Édes töltelék

A tetejére

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sós töltelékhez a puha krémsajtot jól összekeverjük a reszelt sajttal.
  2. Az édes töltelék hozzávalóit is jól összedolgozzuk villával, nem baj, ha itt-ott látszik a krémsajt és darabosabb, majd sütéskor elolvad.
  3. A leveles tésztát két részre osztjuk, az egyiket visszarakjuk a hűtőbe. Lisztezett deszkán kinyújtjuk olyan vékonyra, mintha leves tészta lenne. Pizzavágóval felszeleteljük 20 db, kb. 9x9 cm-es lapra.
  4. A szalámikat megkenjük a sajttal, és rárakjuk a lapokra. Az egyik sarkától indulva feltekerjük, az ellentétes sarkot picit megvizezve összeragasztjuk. A másik kettő kihegyesedő sarkot begyúrjuk a belsejébe. 
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, az összetétellel lefelé. Lekenjük a tojással, megszórjuk a nigella maggal.
  6. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
  7. Közben elkészítjük az édeset. A második tésztát már nem nyújtjuk olyan vékonyra, 28x28 nagyságú legyen, amit 16 egyenlő részre vágunk. Képzeletben osszunk ketté egy lapot, és rakjunk az egyik oldalra kb. 1 tk tölteléket, de körben a szélén maradjon hely, amit picit megvizezünk, és összenyomkodunk. A tetejét szintén megkenjük tojással (miután sütőpapírral bélelt sütőlemezre raktuk), és megszórjuk a tökmaggal.
  8. Forró sütőbe rakva ezt is pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 655
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajtos-szalámis roló, sütőtökös párnácska, édes és sós leveles sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-10-14 10:33

Szió:)
A sós variáció megragadta a fantáziámat. Köszi a receptet és az ötletet. Szép hetet Neked:) G

witch
witch / witch Mon, 2013-10-14 13:20

Szia, nagyon szivesen!
Daralt hussal meg kaposztaval is szoktak tolteni, ugy is finom.
Szep hetet Neked is!
udv:witch

witch
witch / witch Mon, 2013-10-14 13:16

Koszi Evi neni! Sajnos ez is olyan recept, hogy osszemegy a ruham
tole, de finom.
udv:witch

305
szalámi 15 dkg
krémsajt 5 dkg
sajt 5 dkg
sütőtök 10 dkg
krémsajt 5 dkg
barna cukor 1 púpozott ek
vanília kivonat 0.5 kávéskanál
fahéj 0.5 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
tökmag 1 ek
köménymag 1 teáskanál
tojás 1 db
leveles tészta 1 csomag