r
Nosalty Logó

Velencei frittelle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Velencei frittelle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 1644 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 6583 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 446 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1644 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    584.8 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    254 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    194 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2080.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    210 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 6583 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 446 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát leöntjük a grappával, és 60 percig állni hagyjuk.
  2. A tejet a vajjal és sóval felforraljuk, azonnal belekeverjük a citromhéjat és a lisztet, addig főzzük, míg az edény falától elválik.
  3. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. Majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a tojásfehérjéket, mindegyikkel alaposan elkavarva. A legvégén hozzákeverjük a mazsolát és a fenyőmagot.
  4. Az olajat felforrósítjuk. Egy evőkanállal kis adagokat szaggatunk a masszából, majd az ujjunkkal a kanálról a forró olajba toljuk. Mikor a frittellek elkezdenek nőni, fordítsuk meg őket, hogy körbe szép aranybarnák legyenek.
  5. A frittelleket papírtörlőre kiszedjük, hagyjuk leszűrődni. Megszórjuk porcukorral és hidegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4145
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A velencei frittele Paolo Luni szakács recepte az: Olaszország mediterrán finomságok című könyvből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek