r
Nosalty Logó

Velencei frittelle

Glaser
Velencei frittelle
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1644
Kalória
16.4g
Fehérje
65.1g
Szénhidrát
146.2g
Zsír
62.7g
Víz
167.3g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
17g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 1644 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 6583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1644 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    584.8 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    254 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    194 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2080.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    260.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    250.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    210 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 6583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 446 kcal

Elkészítés

  1. A mazsolát leöntjük a grappával, és 60 percig állni hagyjuk.
  2. A tejet a vajjal és sóval felforraljuk, azonnal belekeverjük a citromhéjat és a lisztet, addig főzzük, míg az edény falától elválik.
  3. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. Majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a tojásfehérjéket, mindegyikkel alaposan elkavarva. A legvégén hozzákeverjük a mazsolát és a fenyőmagot.
  4. Az olajat felforrósítjuk. Egy evőkanállal kis adagokat szaggatunk a masszából, majd az ujjunkkal a kanálról a forró olajba toljuk. Mikor a frittellek elkezdenek nőni, fordítsuk meg őket, hogy körbe szép aranybarnák legyenek.
  5. A frittelleket papírtörlőre kiszedjük, hagyjuk leszűrődni. Megszórjuk porcukorral és hidegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

A velencei frittele Paolo Luni szakács recepte az: Olaszország mediterrán finomságok című könyvből.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...