r
Nosalty Logó

Kanálfánk szódabikarbónával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Kanálfánk szódabikarbónával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 565 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4667.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    3042 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a szódabikarbónával egy edénybe szitáljuk, elkeverjük benne a sót és a cukrot.
  2. Hozzáadjuk a tojást és a tejet, majd fakanállal alaposan kikeverjük. Sűrű, csomómentes, galuskaszerű tésztát kell kapnunk.
  3. Végül ízesítjük a rummal és a vanília aromával, majd a masszát félretesszük, és 40 percig pihentetjük.
  4. Amikor a pihentetési idő lejárt, az olajat megmelegítjük, majd a masszából kanál segítségével kis halmokat (tényleg piciket, mert a szódabikarbóna miatt a fánkok meg fognak nőni)szaggatunk az olajba, és óvatosan megsütjük. Figyelni kell, hogy az olaj ne égjen, mert akkor a fánkok közepe nem sül át, kívül viszont megéghet.
  5. A megsült fánkokat papírtörlőn lecsepegtetjük.
  6. Porcukorral, fahéjas porcukorral, bármilyen gyümölcsízzel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 17563
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 20.

Receptkategóriák

Néha előfordul, hogy nincs otthon semmi, de az ember sütne valamit. Így jött ez a recept, amit egy ecsenyi nénitől láttam egy videóban. Kicsit átalakítottam, és máris nekiláttam. Pillanatok alatt elkészült. Az első pár darabnál pórul jártam, mert nagyobb halmokat kanalaztam az olajba, és óriásira nőttek a fánkok. És ugye a galuskaszerű állag miatt elég nehéz adagolni, így mindenféle alakban sültek meg. Aztán eszembe jutott, hogy van itthon egy fagylaltmérő kanalam, és a továbbiakban már azzal adagoltam a tésztát. Könnyebb is volt, és aránylag egyforma kis gömböcökké sültek a kis fánkok. Érdekes íz és állag, magában talán kicsit íztelennek tűnik, de fahéjas cukorral és lekvárral finom, és nagyon laktató a tömörsége miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek