Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos strudli

Habos strudli
Habos strudli
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár napja Nagykárolyban a Sváb fesztiválon vettünk egy strudli nevű finomságot. Mivel édesszájúak vagyunk, így a krumplis, lekváros és habos kínálatból a habost választottuk. 3 lépést téve már fordultunk is vissza, hogy bizony ebből még vennünk kell. :) Ebből pedig már egyenesen következett, hogy itthon is meg kell sütnöm. :)

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a tojások sárgájával, olajjal, sóval, kefirrel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Ezután 15 percet letakarva pihentetjük.
  2. A tésztát fél cm vastagságúra nyújtjuk, és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk.
  3. A tojásfehérjét a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  4. A tészta széleit kihagyva, a lapokra helyezzük kanállal a felvert tojásfehérjés habot. (Lányom kedvéért párat nutellával is megkentem, és arra helyeztem a habot.)
  5. A széleket jól nyomkodjuk össze, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 316
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kalled

Mióta szakács: 2018.02.27.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött strudli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1058
finomliszt 60 dkg
tojás 4 db
napraforgó olaj 0.5 dl
kefir 3 dl
1 csipet
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag