Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Thai fánk - tojás és tejtermék nélkül

Thai fánk - tojás és tejtermék nélkül
Thai fánk - tojás és tejtermék nélkül
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan fánkreceptet kerestem, amelynek összetevői között nem szerepel tojás és tejtermék. Magyar oldalakon ilyet eddig nem találtam, de végül - a család nagy örömére - rábukkantam egy thaiföldi receptre, ezt most szívesen átadom nektek! Nagyon remélem, hogy nektek is ízleni fog, és elégedettek lesztek a thai fánkkal! Jó étvágyat! :-)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a sütéshez szükséges összes konyhai eszközt és a recept hozzávalóit.
  2. A lisztet átszitáljuk, és a sót, cukrot, szódabikarbónát, vaníliás cukrot hozzáadjuk, alaposan összekeverjük.
  3. Az élesztőt belemorzsoljuk.
  4. Fokozatosan vagy egyből hozzáadjuk a vizet.
  5. Kavarjuk vagy dagasztjuk a tésztát. (Én kavartam, és kicsit dagasztottam.)
  6. Az olajat melegítjük, ne legyen túl forró. 
  7. Teáskanálnyi méretű adagokat a tésztából az olajba teszünk, és készre sütjük a fánkokat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 664
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

flowpow

Mióta szakács: 2013.07.21.
3 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang
mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
konyha: távol-keleti
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

távol keleti fánk, vega fánk, tej és tojásmentes fánk

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

goldea
goldea Thu, 2015-08-20 13:30

ja, én kenyérsütőgéppel állíttattam össze a tésztát, ami automatikusan keleszti is a dagasztó programmal, így gyakorlatilag alig volt munkám vele, tényleg isteni recept (ahogyan a szezámos répagolyócskáidé is!) igazán kár, hogy több receptet nem töltesz fel...

flowpow
flowpow / flowpow Thu, 2015-09-10 07:44

Kedves goldea! Bocsánat, csak ma olvastam az üzeneteidet! Igazán nagyon örülök, hogy ennyire ízlenek a fánkocskák és a répagolyó is! :-) (Való igaz, hogy nem sűrűn töltök fel receptet, de olyat nem szeretnék, ami már fent van az oldalon.) Szép napot!

goldea
goldea Thu, 2015-08-20 13:26

szuper recept, imádom! :) van egy kis elektromos fánksütőm, amit ajándékba kaptam pár éve, és azóta keresgélek hozzá élesztős receptet, mert ehhez alapból sütőporos-joghurtos verzió való, hiszen nem olajban sütünk vele, satöbbi... fincsi az a fánk is, de nem ez a megszokott, hazai íz, ez viszont AZ! oké, nem igazán "hazai" így, hogy thai, de annál finomabb, hatalmas köszönet érte! :)

flowpow
flowpow / flowpow Tue, 2013-07-30 15:21

Szia H.e.n.i.! Köszi, hogy észrevetted azt, hogy kimaradt ez a fontos részlet! Sütés előtt a tésztát 1-2 óráig kell keleszteni! (Ilyen melegben én 1 óráig szoktam.) Szép napot neked!

2188
finomliszt 1 bögre
friss élesztő 1.25 dkg
0.5 kávéskanál
víz 110 ml
cukor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
lenmagolaj 5 dl
vaníliás cukor 1 csomag