Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyes saláta jégkehelyben

Vegyes saláta jégkehelyben
Vegyes saláta jégkehelyben
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt hiszem semmi ördöngősség nincsen egy saláta elkészítésében, azért mégis megszeretném osztani ezt az egyszerű salátát Veletek, Önökkel. Két oknál fogva...először is saját készítésű jégkelyhekben tálaltam fel, aminek az elkészítése nagyon egyszerű, és mutatós. A legegyszerűbb salátát is különleges ételként tudjuk felszolgálni, és divatot teremtünk az unalmasból.
A jégtál elkészítéséhez két egymásba illeszthető tálat használunk. A nagyobbikat töltsük meg vízzel az 1/4-ig, ezután óvatosan tegyük a kisebb tálat a vízbe lassan nyomjuk le, de vigyázzunk ne érjen az aljához. Akkor jó, ha a két tál között 1,5 cm távolságot hagyunk. Cellukszal (azt hiszem így kell leírni) a két tálat ragasszuk össze a tetején 4. ponton, így a belső tál nem tud feljönni a víz felszínére. Ezután díszítjük, használhatunk bármilyen zöldséget, fűszert. Szépen megtöltjük a tálat) a vízbe kell rakni a díszitésre szánt zöldséget vagy gyümölcsöt. Ezután a fagyasztóban megfagyasztjuk (általában egy éjszaka elég).
Tálalás előtt vegyük ki a formából, ha lehet tegyünk egy szép tálcát, tálat alá kevés jéggel hogy az olvadást késleltessük. Ha gondoljuk többet is készíthetünk így vendégeink a saját jégtáljukból fogyasztják a vitamindús salátát. 
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A második ok, amiért nagyon fontosnak tartom így ünnepek után, bizony jól jön egy kis fogyókúra (nekem biztos, hogy szükségem van rá). Valahol azt olvastam, hogy egészségünk érdekében 50% az ételeinknek nyers legyen. Nem tudom mennyi igaz ebből, de abban biztos vagyok, hogy a nyers ételek jó hatással vannak az én szervezetemre:) Így mindenkinek ajánlom aki szereti.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apró kockákra vágjuk a kenyeret, olívaolajjal meglocsoljuk, és tengeri sóval megszórjuk.
  2. Sütőben ropogósra sütjük.
  3. A zöldségeket megmossuk, apróra szeleteljük.
  4. Citromlével meglocsoljuk.
  5. Szépen jégtálba rendezzük a kenyérrel megszórjuk, ízlés szerint salátaöntettel ízesítjük.
  6. A tetejére kevés mandulát vagy napraforgómagot szórunk.

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 319
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
babakonyha: baba-mama
fogás: köret

egyéb elnevezések

zöldség saláta jégkehelyben, vitaminsaláta jégkehyelyben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

293
fejessaláta 1 db
spenót 30 dkg
sárgarépa 5 db
kígyóuborka 1 db
paradicsom 2 db
zellerlevél 3 db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
citromlé 1 fél citromból nyert
kapribogyó 1 ek
kenyér 4 szelet
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
joghurtos salátaöntet 2 ek
napraforgómag 2 ek