Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldspárga csípős citromos-tejfölös mártással

Zöldspárga csípős citromos-tejfölös mártással
Zöldspárga csípős citromos-tejfölös mártással
32 perc / előkészület: 20 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a spárgát, bármilyen formában, körettel, mártással, de leginkább hollandi mártással. Szerettem volna készíteni, de nem találtam a hűtőben vajat, viszont tejfölből volt 3 dobozzal is. Kíváncsi voltam, hogy milyen lenne a spárga tejföllel.

Nagyon szeretem még a csípőset, így az a gondolatom támadt, hogy mi lenne, ha egy kicsit feldobnám a tejfölt. Egyrészt "színesebb" lenne, másrészt jóval ízesebb. Raktam bele fehérborsot, sót, nagyed fej citromot, és a már említett erős pirospaprikát. Számomra egy új, a spárgához kifejezetten finom öntet/dresszing jött létre, amit sült bacon darabokkal találtam.

Finom, könnyű étel! Előételnek, meleg napokon egyszerű főételnek is táláható.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgákat tisztítjuk, "leveleit" eltávolítjuk. (Én krumpli hámozóval szoktam.) Az alsó gyökeres részt 3-4 cm magasságban jobban meghámozzuk, az se baj, ha levágjuk. Vízgőz fölött 7-11 perc alatt készre gőzöljük (főzzük) cukros, sós, fehérborecetes vízben. (1/2, 1 liter víz felett, lehet közvetlen vízben is főzni, de akkor ügyeljünk, hogy ne főjön szét!)
  2. A tejfölbe belefacsarunk egy negyed fej citromot, beletesszük a sót, borsot, pirospaprikát. Én szeretem a csípőset, de édessel is lehet, ízlés kérdése. Összekeverjük, majd a hűtőbe állni hagyjuk, míg a spárga el nem készül. 
  3. A spárga gőzölése mellett a 4 (lehet több is) bacon szeletet 1 ek olívaolajon megpirítjuk.
  4. Ha megfőtt a spárga, hirtelen hideg vízzel öntsük le, hogy ne essen szét, illetve, hogy tartsa meg a formáját.
  5. Ha mindennel készen vagyunk, találhatunk.
  • elkészítettem: 29 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 492
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Danito

Mióta szakács: 2012.05.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

spárga pikáns mártással, zöldspárgás előétel, tejfölös-citromos spárga baconnel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

417
zöldspárga 50 dkg
tejföl 200 g
citromlé 0.25 citromból nyert
fehérborecet 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 tk
cukor 1 teáskanál
fehér bors 0.5 tk
olívaolaj 1 ek
bacon 4 szelet
víz 1 l