Arab lencsesaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
88g lencse311 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
67g kígyóuborka10 kcal
-
11g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
24 kcal
-
6 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
14g menta10 kcal
Összesen
454
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
265g lencse933 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
32g citromlé7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
71 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
42g menta29 kcal
Összesen
1359
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
29.2g lencse103 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
22g kígyóuborka3 kcal
-
3.5g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
3.1g salottahagyma2 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
4.6g menta3 kcal
Összesen
149
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 507.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 193.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 467 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 600 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
454
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1523.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 919 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 579.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1400 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 324 micro
-
β-karotin 1800 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 755 micro
Összesen
1359
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 850 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
-
300 g paradicsom
-
0.5 közepes db kígyóuborka
-
4 ek citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db salottahagyma
-
1 teáskanál római kömény
-
1 gerezd fokhagyma
-
6 szál petrezselyem
-
6 szál menta
Elkészítés
- A lencsét hideg vízzel lemossuk, leszűrjük. A paradicsomokat ketté vágjuk, a magokat kivágjuk. Az uborkát meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk. A paradicsomot és az uborkát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
- A citromlét sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az olívaolajat. A dresszinget elkeverjük a paradicsommal és az uborkával.
- A kétféle hagymát meghámozzuk. A salottahagymát apró kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk.
- A napraforgó olajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a római köményt, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, jól elkeverjük. Hozzákeverjük a lencsét, majd a paradicsomos-uborkához keverjük.
- A petrezselyem és a mentaleveleket letépkedjük, apróra vágjuk, és a salátához keverjük. Kb. 30 percet hagyjuk állni, majd tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 206
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 27755
- Feltöltés dátuma: 2016. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom saláta, amelyet sült húsok mellé vagy lepénykenyérrel fogyaszthatunk.