r
Nosalty Logó

Arab lencsesaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Arab lencsesaláta
adag
Előkészítés
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 454 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1523.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    919 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1400 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    324 micro
  • β-karotin
    1800 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 1359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    850 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét hideg vízzel lemossuk, leszűrjük. A paradicsomokat ketté vágjuk, a magokat kivágjuk. Az uborkát meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk. A paradicsomot és az uborkát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A citromlét sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük az olívaolajat. A dresszinget elkeverjük a paradicsommal és az uborkával.
  3. A kétféle hagymát meghámozzuk. A salottahagymát apró kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk.
  4. A napraforgó olajat felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a római köményt, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, jól elkeverjük. Hozzákeverjük a lencsét, majd a paradicsomos-uborkához keverjük.
  5. A petrezselyem és a mentaleveleket letépkedjük, apróra vágjuk, és a salátához keverjük. Kb. 30 percet hagyjuk állni, majd tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 206
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 27755
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 12.

Receptkategóriák

Egy finom saláta, amelyet sült húsok mellé vagy lepénykenyérrel fogyaszthatunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...