Vegán kalács hummusszal és zöldségekkel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Nosalty vegán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
a kalácshoz
-
8g víz0 kcal
-
17g rizstej8 kcal
-
2 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
60 kcal
-
13g aquafaba0 kcal
-
0g só0 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
1g mák4 kcal
tálaláshoz
-
17g hummusz40 kcal
-
33g kígyóuborka5 kcal
-
13g retek2 kcal
-
4g csírák2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
385
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
a kalácshoz
-
100g víz0 kcal
-
200g rizstej94 kcal
-
23 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
100g tejmentes margarin717 kcal
-
150g aquafaba0 kcal
-
0g só0 kcal
-
800g finomliszt2912 kcal
-
9g mák47 kcal
tálaláshoz
-
200g hummusz474 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
160g retek23 kcal
-
50g csírák22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
4602
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
a kalácshoz
-
4.5g víz0 kcal
-
8.9g rizstej4 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
4.5g tejmentes margarin32 kcal
-
6.7g aquafaba0 kcal
-
0g só0 kcal
-
35.8g finomliszt130 kcal
-
0.4g mák2 kcal
tálaláshoz
-
8.9g hummusz21 kcal
-
17.9g kígyóuborka3 kcal
-
7.2g retek1 kcal
-
2.2g csírák1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
205
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 88.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
385
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.8 g
Zsír
-
Összesen 132.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4186.2 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 289 mg
-
Kálcium 712 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 474 mg
-
Foszfor 1644 mg
-
Nátrium 1025 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 745.7 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1057.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 976 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 207 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 591 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 894 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 814 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 764 micro
Összesen
4602
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
205
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
a kalácshoz
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
60 g cukor
-
10 ek aquafaba
-
1 csipet só
-
800 g finomliszt
-
1 ek mák
tálaláshoz
-
1 db kígyóuborka
-
8 db retek
-
50 g csírák
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
a kalácshoz
- Egy nagy tálba öntjük a langyos vizet és a rizstejet, majd beleszórjuk az élesztőt és egy kanállal a cukorból. Elkeverjük, és hagyjuk, hogy felfusson az élesztő a folyadékban.
- Amikor ez megtörtént, öntsük hozzá a megolvasztott margarint, majd kanalanként keverjünk hozzá 8 evőkanálnyi aquafabát. Amikor már teljesen egynemű minden, a teteje pedig picit habos, adjuk hozzá a maradék cukrot és egy csipet sót.
- Jöhet 3-4 kanál liszt is, amit kézi robotgép dagasztó fejével kezdjünk el összedolgozni a folyadékkal. Fokozatosan adjuk hozzá az összes lisztet, közben folyamatosan dagasztva a tésztát. Akkor jó, ha elkezd fényesedni, és szépen elválik már a tál szélétől keverés közben.
- A készre gyúrt tésztát tegyük egy másik, nagy, kiolajozott edénybe, majd lefedve kelesszük a kétszeresére.
- A megkelt tésztát szedjük enyhén lisztes nyújtódeszkára, picit gyúrjuk át, majd felezzük meg, a feleket pedig szedjük 3-3 fele. A harmadokat érdemes mérlegen is lemérni, hogy nagyjából stimmeljenek súlyra.
- A tésztaadagokat picit átgyúrjuk, majd hosszú kígyót vagy hurkát gyúrunk belőle a kezünkkel. 3 ilyen tésztacsík egy-egy-egy végét picit összenyomkodjuk, majd hármasfonással szépen megfonjuk a kalácsot. Amikor elfogynak a tésztaszálak, összenyomkodva dolgozzuk el a végeiket, majd fonjuk meg a másik adagot is.
- A megformázott kalácsokat kenjük le a maradék (2 kanál) aquafabával, majd szórjuk meg alaposan mákkal és nagyobb szemű sóval.
- Tegyük őket 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 30 perc alatt készre sülnek, Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy készen vannak-e.
tálaláshoz
- A készre sült kalácsot hagyjuk picit hűlni, majd szeletelhetjük is.
- A kalácsszeleteket kenjük meg hummusszal, majd pakoljunk rá ízlés szerint szeletelt zöldségeket és sózzuk-borsozzuk. Mi kígyóuborkát, retket és retekcsírát halmoztunk rájuk, de kísérletezzetek nyudogtan. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1665
- Feltöltés dátuma: 2022. április 01.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
kalács receptek húsvétra
további kategória:
húsvét
kategória:
vegán húsvéti receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tejmentes receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
laktózmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty vegán
138 recept
A vegánokra is gondolva idén húsvétra egy csodálatos, állati alapanyagoktól mentes kalácsreceptet hoztunk nektek . A tojást aquafabával helyettesítettük, a végeredmény pedig kelt tésztához méltóan puha és foszlós pékáru lett, ami jól elcsomagolva hosszú napokig puha marad. Mi isteni hummusszal megkenve és sok zöldséggel megpakolva fogyasztottuk, de nyugodtan próbáljátok ki édesen is, úgy is nagyszerű!