Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kólás püspökkenyér

Kólás püspökkenyér
Kólás püspökkenyér
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

1. A maradék tojásfehérjét szerettem volna felhasználni.

2. Mivel kicsit "fojtós", és olajat nem akartam tenni bele, így jött a locsolásos kólás ötlet.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Lehet kóla helyett más üdítőt is használni, vagy esetleg lekvárral "csúsztatni" :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 7 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekavarjuk a cukrot és végül a lisztet.
  2. Egy püspökkenyér formát kivajazunk, belisztezünk és beleüntjük a massza 3/4-ét, a maradékba belekeverjük a kakaót és ráöntjük a fehér massza tetejére.
  3. Mikor megsült (tűpróba!), kivesszük a sütőből és azonnal meglocsoljuk egyenletesen a kólával, ügyelve, hogy mindenhová jusson.
  4. Pár percig benne hagyjuk a formában, majd egy rácsra téve fejjel lefelé kihűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 8x12x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 233
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

palice

Mióta szakács: 2011.02.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

püspökkenyér, kólás süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

473
tojásfehérje 7 db
finomliszt 6 evőkanál
finomliszt 1 evőkanál
cukor 6 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
kóla 250 ml
margarin 1 ek