r
Nosalty Logó

Szalonnán sült fokhagymás csirkecombok

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A mama főztje
Szalonnán sült fokhagymás csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 555 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2776 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 184 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 555 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.7 g

Zsír

  • Összesen
    245.2 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2403.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 2776 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 184 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott csirkecombokat papírtörlőn leszárítjuk.
  2. Vékonyra szeleteljük a szalonnát, megtisztítjuk a fokhagymát.
  3. A húst sóval, borssal és a csípős pirospaprikával alaposan fűszerezzük, az alapanyagokat egymásra pakoljuk egy cseréptálba, alul a szalonnaszeletek és a fokhagyma. Mindegyik halomra ráfektetünk 1-1 csirkecombot, megtűzdeljük a fűszer ágacskákkal, és alufóliával lefedjük a tál tetejét.
  4. 200 fokon sütjük, míg puha és zamatos lesz.
  5. Amikor majdnem kész levesszük a fóliát, meglocsolgatjuk a zsírjával, és kb 10 percig sütjük, míg szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9189
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szalonnán sült fokhagymás csirkecombok
A mama főztje 21 recept

A piacunkon van egy tuti árus, akinél mindig friss, húsos erdélyi szalonnához jutok. Nagyon zamatos, ezért igyekszem sokféle ételbe belecsempészni. A csirkét hangsúlyosabbá teszi, karakteresebb lesz tőle a húsa. A fűszer ágacskáktól finom illat lengi be a konyhát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek