r
Nosalty Logó

Vargányás-ricottás csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vargányás-ricottás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    38352 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 524 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3469.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1178 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    3641 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    115056 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1572 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7486 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olívaolajon addig pirítjuk, amíg teljesen üveges nem lesz.
  2. A csirkemellet felkockázzuk, beszórjuk sóval és borssal, és hozzáadjuk a hagymához. Nagyobb lángon addig sütjük, amíg a külseje kifehéredik, ezután takarékra vesszük, adunk hozzá egy kevés vizet, és letakarjuk egy fedővel, hogy lassan főzzük tovább.
  3. A sűrített paradicsomot ízesítjük sóval, bazsalikommal, olívaolajjal, barna cukorral, citromlével és egy gerezd szétpasszírozott fokhagymával.
  4. Egy kis tálban krémesre keverjük a tejszínt, a diót és a ricottát.
  5. A csirkére ráöntjük a paradicsomos és a tejszínes szószt, összekeverjük, és hagyjuk főni. Ha a csirke már majdnem kész, hozzáadjuk a gombát, és hagyjuk összefőni.
  6. Tálaláskor érdemes megszórni egy kevés reszelt sajttal.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 525
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 23.

Ajánló

Én vargányát, csiperkét és csíkos bocskorosgombát szoktam használni. Apró fejeket, hogy egyben tehessem az ételbe. Szerintem tésztával a legjobb - én csavart tésztát ajánlanék ehhez a recepthez, mert könnyebben megül rajta a szósz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel a párom "lenyűgözésére" született. Nem voltunk régóta együtt, és ez volt az első alkalom, hogy olyan igazi vacsorával vártam haza. Nem volt sok időm, és nagyon izgultam, hogy fog sikerülni - azt hiszem, ezt nőtársaim érteni fogják -, de abszolút megérte :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek