Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargányás-ricottás csirke

Vargányás-ricottás csirke
Vargányás-ricottás csirke
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel a párom "lenyűgözésére" született. Nem voltunk régóta együtt, és ez volt az első alkalom, hogy olyan igazi vacsorával vártam haza. Nem volt sok időm, és nagyon izgultam, hogy fog sikerülni - azt hiszem, ezt nőtársaim érteni fogják -, de abszolút megérte :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Én vargányát, csiperkét és csíkos bocskorosgombát szoktam használni. Apró fejeket, hogy egyben tehessem az ételbe.

Szerintem tésztával a legjobb - én csavart tésztát ajánlanék ehhez a recepthez, mert könnyebben megül rajta a szósz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olívaolajon addig pirítjuk, amíg teljesen üveges nem lesz.
  2. A csirkemellet felkockázzuk, beszórjuk sóval és borssal, és hozzáadjuk a hagymához. Nagyobb lángon addig sütjük, amíg a külseje kifehéredik, ezután takarékra vesszük, adunk hozzá egy kevés vizet, és letakarjuk egy fedővel, hogy lassan főzzük tovább.
  3. A sűrített paradicsomot ízesítjük sóval, bazsalikommal, olívaolajjal, barna cukorral, citromlével és egy gerezd szétpasszírozott fokhagymával.
  4. Egy kis tálban krémesre keverjük a tejszínt, a diót és a ricottát.
  5. A csirkére ráöntjük a paradicsomos és a tejszínes szószt, összekeverjük, és hagyjuk főni. Ha a csirke már majdnem kész, hozzáadjuk a gombát, és hagyjuk összefőni.
  6. Tálaláskor érdemes megszórni egy kevés reszelt sajttal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 345
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dossz

Mióta szakács: 2015.08.01.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos-tejszínes csirke vargányával, gombás csirkeragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

518
gomba 300 g
csirkemell filé 500 g
vöröshagyma 1 kis fej
sűrített paradicsom 400 g
citromlé 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
barna cukor 1 ek
olívaolaj 3 ek
főzőtejszín 4 ek
ricotta 5 dkg
dió 20 g
víz 1 dl