Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémes csirkemellszelet

Gombakrémes csirkemellszelet
Gombakrémes csirkemellszelet
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a gombás melegszendvicset. Egyik alkalommal nem tudtam, mit kezdjek a maradék gombakrémmel.
Rákentem a vasárnapi natúr csirkesültre, és szuper finom lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen körettel, salátával nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket szeleteljük, kicsit kiklpofoljuk. Sózzuk, és lisztbe forgatjuk.
  2. Kevés olajon hirtelen megsütjük mindkét oldalát, és lerakjuk egy tűzálló cserépedénybe.
  3. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
  4. A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpároljuk.
  5. Rátesszük a gombát és összeforgatjuk. Együtt pároljuk.
  6. Rátesszük a finomra vágott petrezyelyemzöldet.
  7. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
  8. Ha elfővi a levét, a lisztet elkeverjük kevés tejjel (kb. 1,5 dl-rel), és a gombára öntjük.
  9. Elkeverjük és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik.
  10. A gombapépet rákenjük a hússzeletekre és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
  11. Sütőben addig sütjük, amíg a teteje piros lesz.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 948
elküldve: 1
receptkönyvben: 442
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-sajtos csirkeszelet

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tristi
Tristi Tue, 2011-11-22 10:28

Már várom a holnapi ebédet,ezt készitem,már sokadszorra,mert fantasztikus étel:)Örök hála érte:)

melodyera
melodyera Thu, 2011-07-28 21:23

Én is köszönöm a receptet! Nagyon laktató és tavaszias az íze a petrezselyemtől. Gyorsan és könnyen elkészíthető. Csak ajánlom!!!

leia
leia / leia Mon, 2011-03-28 15:33

Nagyon finom lett! Érdemes kipróbálni! :) Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-22 16:45

Marika! Végtelen finom ez az étel, nagyon köszönjük! Párommal elkészítettünk közösen, és a hús még kinézetre is ugyanolyanra sikerült, mint a te képeden. :) Mi krumplipürét ettünk hozzá és salátát (lilahagyma, paradicsom, salátalevél, kígyóuborka, sajt, kukorica, salátaöntettel). Megmozdulni nem bírunk! Még egyszer köszönjük!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-24 19:59

Szia Kocsis Marta Kinga!
Egészségetekre! Puszi Marika

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Wed, 2011-01-19 14:05

isteni étel, hatalmas sikere volt! és tényleg nagyon egyszerű elkészíteni
szerintem a bulgur is illik hozzá

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2010-08-03 14:20

köszi, forrón tettem rá, szépen ráolvad :-)
sztem ez a legjobb kaja, amit valaha készítettem. hálás köszönet!
(zöldséges barnarizst csináltam mellé, és tettem a krémbe pirospaprikát is)

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2010-08-02 22:32

holnap én is kipróbálom. annyi, h nem natúr, hanem grillezett mellel, és az összesütés fázisát is kihagyom.

köszi az ötletet!

298
csirkemell filé 40 dkg
gomba 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 2 evőkanál
tej 1.5 dl
sajt 10 dkg