Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vargabéles Csipi konyhájából

Vargabéles Csipi konyhájából
Vargabéles Csipi konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem készítettünk még vargabéles - mindeddig -, azonban a családban mindenki nagyon szereti. Így több receptet végignézve, egyedileg összeállítva készítettünk egy nagyon finom vargabélest!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Főételnek leves után, de desszertnek is kiváló!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cérnametéltet forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük (mi olajat nem tettünk bele). Ne hagyjuk, hogy a tészta szétfőljön.
  2. A leszűrt tésztát a teavaj felével (5 dkg) összekeverjük, félretesszük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Két tálba a tojásokat kettéválasztjuk (külön a sárgáját, külön a fehérjét). A tojássárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és elektromos habverővel alaposan összekeverjük. Ezután belereszeljük a citromhéjat.
  4. Hozzáadjuk a túrót és a tejfölt, majd ezt is összekeverjük.
  5. A tojásfehérjét habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a túrós masszába.
  6. Végül a túrós masszához óvatosan hozzákeverjük a kihűlt tésztát.
  7. A teavaj megmaradt másik felét (5 dkg) felolvasztjuk. A tepsit (38*24*6 cm) előkészítjük. A felolvasztott vajjal vékonyan kikenjük, majd 3 db réteslapot a tepsi aljára teszünk, és egyenként megkenjük olvasztott vajjal.
  8. A túrós masszát rásimítjuk a réteslapokra, majd a maradék három réteslapot ráhelyezzük a massza tetejére. Ezt a három réteslapot is megkenjük olvasztott vajjal.
  9. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30-40 percig készre sütjük.
  10. A kihűlt tésztára porcukrot szórunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x24x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 616
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csipi

Mióta szakács: 2016.10.23.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vargabéles Évi konyhájától

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

789
tojás 4 db
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
cérnametélt 20 dkg
tehéntúró 900 g
teavaj 10 dkg
tejföl 175 g
réteslap 1 csomag