r
Nosalty Logó

Krumplis tészta 2.0

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Krumplis tészta 2.0
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 719 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2873 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    995.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    113 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 719 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3980.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1248 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1111 micro
  • β-crypt
    269 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 2873 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat vágjuk finomra, és rakjuk fel a zsírban dinsztelődni, ha üvegesre párolódtak, mehet rájuk a paprika.
  2. A krumplikat vágjuk fel apró kockákra, és adjuk hozzá a hagymához. Egy percig pirítgassuk közepes lángon, majd öntsük fel 2 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, köményezzük. Durván 10 perc múlva nézzük rá, hogy nem főtte el a levét, ha igen, apránként felönthetjük még. Ha a krumpli már megpuhult, essünk neki egy burgonyanyomóval, vagy villával, és lassan pürésítsük le, majd levehetjük a tűzről, ha már alig vagy egyáltalán nem maradt benne darabos rész.
  3. A spagettit főzzük al dentére, majd keverjük össze a krumplival.
  4. A kolbászt vágjuk fel olyan apróra, amilyenre csak tudjuk, majd pirítsuk meg a saját zsírján. A kovászos uborkát szintén vágjuk fel apró kockákra, és keverjük bele a tejfölbe.
  5. Tálaláskor öntsük nyakon a tejföllel a tésztát, majd szórjuk meg a kolbászmorzsával.
  • Receptkönyvben: 389
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 46025
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy igazán deviáns megközelítése a krumplis tésztának, gondolom, többen felhördültek a kép láttán. Spagetti? Miért ne? Szerintem ez a legnagyobb élvezeti értékkel fogyasztható tészta, miért is ne lehetne krumplizálni? Bizonyos tájegységeken a tejföl is fura lehet, de ha belegondolunk, hogy ez végtére is egy krumplipörkölt, miért is ne lehetne „paprikás”? A kovászos uborkát pedig a tejfölbe rejtettem, nehogy megerőltessük magunkat a folyamatos emelgetésében!  

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...