Nosalty Logó

Krumplis tészta 2.0

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Krumplis tészta 2.0
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 719 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2873 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    995.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    113 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 719 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3980.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1248 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    1111 micro
  • β-crypt
    269 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 2873 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat vágjuk finomra, és rakjuk fel a zsírban dinsztelődni, ha üvegesre párolódtak, mehet rájuk a paprika.
  2. A krumplikat vágjuk fel apró kockákra, és adjuk hozzá a hagymához. Egy percig pirítgassuk közepes lángon, majd öntsük fel 2 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, köményezzük. Durván 10 perc múlva nézzük rá, hogy nem főtte el a levét, ha igen, apránként felönthetjük még. Ha a krumpli már megpuhult, essünk neki egy burgonyanyomóval, vagy villával, és lassan pürésítsük le, majd levehetjük a tűzről, ha már alig vagy egyáltalán nem maradt benne darabos rész.
  3. A spagettit főzzük al dentére, majd keverjük össze a krumplival.
  4. A kolbászt vágjuk fel olyan apróra, amilyenre csak tudjuk, majd pirítsuk meg a saját zsírján. A kovászos uborkát szintén vágjuk fel apró kockákra, és keverjük bele a tejfölbe.
  5. Tálaláskor öntsük nyakon a tejföllel a tésztát, majd szórjuk meg a kolbászmorzsával.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 26751
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy igazán deviáns megközelítése a krumplis tésztának, gondolom, többen felhördültek a kép láttán. Spagetti? Miért ne? Szerintem ez a legnagyobb élvezeti értékkel fogyasztható tészta, miért is ne lehetne krumplizálni? Bizonyos tájegységeken a tejföl is fura lehet, de ha belegondolunk, hogy ez végtére is egy krumplipörkölt, miért is ne lehetne „paprikás”? A kovászos uborkát pedig a tejfölbe rejtettem, nehogy megerőltessük magunkat a folyamatos emelgetésében!  

Hozzászólások

janosmorvai69

Kívánom ezt edd életed végéig. Javasolnék hozzá még egy kis kaprot és olíva bogyót...Megérdemelnéd.

Címlapról ajánljuk

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek