r
Nosalty Logó

Krumplistészta-torta krumplipüréhabbal és savanyúsággal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Krumplistészta-torta krumplipüréhabbal és savanyúsággal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A krumplistészta-tortához

A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz

Összesen 455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A krumplistészta-tortához

A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz

Összesen 3645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A krumplistészta-tortához

A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz

Összesen 206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 455 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    148.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2592.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1329 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1288 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2336 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1656 micro
Összesen 3645 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A krumplistészta-tortához

A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz

Elkészítés

A krumplistészta-tortához

  1. A tésztát al dentére főzzük bő, sós vízben. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd puhára főzzük, szintén sós vízben. Mindkettő leszűrjük.
  2. Egy nagy fazékban olajat hevítünk, majd elkezdjük rajta dinsztelni a felkockázott vöröshagymát. Ha üveges, megszórjuk paprikával, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a főtt krumplit. Átforgatjuk, majd a burgonyát kissé összetörjük. Hozzáforgatjuk a kifőtt tésztát is, és elkeverjük az egészet.
  3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és alaposan kiolajozunk egy kerek tortaformát. A krumplis tésztát elegyengetjük a formában, a tetejére sütőpapírt teszünk, és lesúlyozzuk valamivel (egy kisebb lábossal például).
  4. Nagyjából 20 percig sütjük a tortát, majd levesszük róla a súlyt és a papírt, és 5 perc alatt alaposan rápirítunk a tetejére is, a grillfunkció használatával. Ha elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd kivesszük a formából és tálaljuk.

A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz

  1. A főtt burgonyát, tejet és olvasztott vajat egy turmixgépbe öntünk. Hozzáadunk nagyjából 30 ml főzővizet is a krumplis fazékból. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd teljesen simára turmixoljuk. Ha nem elég híg (olyan legyen, mint egy sodó), adhatunk hozzá további főzővizet.
  2. A krumplipürét egy szifonba tesszük, majd alaposan felrázzuk. A habcsővel kis halmokat nyomunk a tortára. Ízlés szerint savanyúsággal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2294
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 23.

Receptkategóriák

Krumplistészta-torta krumplipüréhabbal és savanyúsággal
Lakos Benedek 262 recept

Néha az őrült ötletek a legjobbak: főzzünk krumplis tésztát, majd tegyük kerek tortaformába, süssük aranybarnára és ropogósra, majd tálaljuk tortaként, mintha mindez természetes lenne. Ja, és van krumplipüréhab is.

Hozzávalók

A krumplistészta-tortához

A krumplipüréhabhoz és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek