Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-kókuszos pohárkrém, avagy ami a Hólabdából kimaradt

Vaníliás-kókuszos pohárkrém, avagy ami a Hólabdából kimaradt
Vaníliás-kókuszos pohárkrém, avagy ami a Hólabdából kimaradt
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha sütit csinálok, akkor általában vannak leeső, nem hasznosított részek, melyeket persze újrahasznosítok. :) Ilyen a Hólabdánál felszabaduló piskótadarabok. Azonban ezt a pohárkrémet nem csak akkor tudom csinálni, ha nem akarom kidobni a sütidarabokat, hanem akkor is, ha egy gyors, finom, kevésbé macerás desszertet szeretnék tálalni.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

ajánlat

Frissen felvert cukrozott tejszínhabbal isteni finom, de jól passzol hozzá valamilyen savas gyümölcs is, pl. eper). :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 7 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a kakaóporral kevert lisztet is, óvatosan összedolgozzuk.
  3. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 25x30 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 170°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Kihűlés után tetszőleges kiszúróval kivágjuk (én a szív alakút preferálom :)), és a közben felszabaduló piskótadarabokat csak szabálytalan formákra daraboljuk, és majd elrejtjük a pohárban. :)

Vaníliás főzött krém

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd simára keverjük a keményítővel, a liszttel és kb. 1 dl tejjel is.
  3. A maradék tejet feltesszük forrni a vaníliával, majd amikor forr, beleöntjük a tojássárgájás elegyet, és keverés közben felforraljuk.
  4. Utána lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Visszatesszük még a tűzre, és egy picit hőkezeljük, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Ha azt szeretnénk, hogy picit "merevebb" és ízletesebb legyen a krém, akkor a végén 5 dkg habosra kevert vajat is belekeverünk a kihűlt krémbe.

Csokimáz + kókusz

  1. Vízfürdőn felolvasztjuk a csokit a vajjal, és simára keverjük. Érdemes felhasználásig folyamatosan melegen tartani.
  2. Egy mélyebb tálba szórjuk a kókuszreszeléket.

A desszert összeállítása

  1. A kiszúrt piskótákat beleforgatjuk a krémbe, majd a kókuszreszelékbe, és egy pohár aljára helyezünk 4-5 darabot (mérettől függően).
  2. Rásimítunk egy adag krémet, majd dekorációnak 1 db krémbe, majd kókuszreszelékbe forgatott piskótafigurát teszünk a pohár közepére, és az egészet picit meglocsoljuk az olvasztott csokival.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 214
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
101 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pohárdesszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

507
tojás 5 db
cukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
tej 3 dl
tojás 2 db
cukor 10 dkg
kukoricakeményítő 3 evőkanál
finomliszt 1 ek
vanília 1 db
himalája só 1 csipet
étcsokoládé 5 dkg
vaj 5 dkg
kókuszreszelék 5 dkg