Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás-epres torta

Vaníliás-epres torta
Vaníliás-epres torta
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyucikám szülinapjára készült. Mivel éppen a májusi eperszezon tombolt, mindenképp valami epres finomságot szerettem volna... ez lett belőle.. :)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon kerek piskótát sütünk.
  2. Miközben sül, elkészítjük a krémet. Most zacskós pudinporból készült nálam a krém, de természetesen készíthetjük magunk is. A 2 csomag port fél liter tejben felfőzzük. Így egy igen sűrű, kemény krémet kapunk. Folyamatosan kevergetjük, és kihűtjük.
  3. Mikor már langyos, az olvasztott vajat folyamatosan robotgéppel keverve hozzáadjuk, utána jöhet a tejszín bele, ezt kis adagokban adjuk hozzá és a robotgéppel jól kidolgozzuk. Így egy krémes, lágy krémet kapunk.
  4. Ha kihűl a piskóta, kettőbe vágjuk, majd az alsó lapot megkenjük az eperlevárral, erre jön a krém kb. 1/3-a, a szeletelt mandula, ill. az eper, amit kis kockákra vágtunk. Majd a másik tortalappal beborítjuk. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét.
  5. A babapiskótás díszhez a tojásfehérjéből és a porcukorból szép, fényes cukormázat készítünk. A színeket mindenki maga variálhatja. (Én ételfesték helyett málnaszörpöt használtam.)
  6. A cukormázat egy lapos tányérba öntjük, és ebben mártogatjuk meg a piskóták egyik oldalát. Kb 10-15 percig a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
  7. Ha megkötött a cukormáz, körberakjuk vele a torta oldalát. Majd a díszítéshez szánt epret pici kockára vágjuk, és elosztjuk a torta tetején.
  8. A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük, és a torta közepétől kifelé haladva elosztjuk. (Én élő virággal, rózsával és szalaggal díszítettem.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 675
elküldve: 7
receptkönyvben: 61
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nógrádi Nikolett

Mióta szakács: 2011.03.15.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szülinapi epres torta, epertorta vaníliapudingos krémmel, epres-pudingos torta babapiskótával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

847
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
barna cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 2 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
eper 15 dkg
eperlekvár 5 ek
tej 0.5 l
vaj 10 dkg
mandulapehely 100 g
habtejszín 2 dl
zselatin 20 g
eper 20 dkg
babapiskóta 200 g
tojásfehérje 1 db
szörp 0.5 dl
porcukor 3 csapott ek