Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres paleo torta

Epres paleo torta
Epres paleo torta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Napjainkban divatossá vált a paleo táplálkozás. Kollégáim körében sokan fogyóznak, sokféle élelmiszerre allergiásak, nem ehetnek sütiket... szerettem volna meglepni őket, hogy érezzék, nem hiábavaló a sütik iránti vágyakozásuk :-) Egy blogban találtam eme receptet, és egy pici változtatással el is készítettem.

Mondanom sem kell, nagy volt a sikere!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához:

A krémhez:

  • 1 l Cocomas növényi tejszín (5 doboz, hidegen jól felverhető)
  • 1 csomag zselatinfix (kevés oligofruktózt tartalmazhat)
  • 2 ek xilit
  • 25 dkg eper (a díszítéshez tegyünk belőle félre 36 szeletet)

A díszítéshez:

ajánlat

Cukorbetegeknek, diétázóknak, paleozóknak, különcöknek.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. A sütéshez használjunk (26 cm átmérőjű), kapcsos tortaformát, melynek az alját béleljük ki sütőpapírral.
  2. Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra.
  3. Az egész tojásokat a xilittel egy tálban nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát és a kókuszreszeléket. Jól forgassuk át a reszelékkel, mert könnyen leül a tál aljára. Azonnal öntsük a masszánkat a kibélelt tortaformánkba, ha állni hagyjuk, megszívja magát a reszelék a tojásokkal és ez nem jó... kemény, morzsalékos tésztát kaphatunk.
  4. 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Sütés után formából kiszedve kihűtjük.

A krémhez:

  1. 5 doboz, jól lehűtött "cocomas" növényi tejszínt kemény habbá verünk 2-3 ek xilittel.
  2. Keverés közben adjunk hozzá egy csomag zselatinfixet.
  3. Vágjuk félbe a kihűlt tortalapunkat. Az alsó tortalapot tegyük vissza a tortaformába.
  4. Az eperből szeleteljünk 36 szép szeletet hosszában, a maradékot pedig vágjuk fel nagyobb darabokra. A krémet osszuk el két részre.
  5. Az egyik felét kenjük el az alsó tortalapon, szórjuk meg darabolt eperrel... Tegyük rá a tortalap másik felét, majd oszlassuk el rajta a maradék krémünket.
  6. Osszuk a tortát 12 szeletre, majd minden szeletre tegyük fel díszítésként a 3-3 eperszeletet.

A díszítéshez:

  1. Az előírtak szerint készítsük el a tortazselét, kenjük be vele az eperszeleteket.
  2. Végezetül pirított mandulaszeletekkel szórjuk be a tortánkat. Használhatunk durvára darálva, illetve megszórhatjuk darált dióval is helyette.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 6 870
elküldve: 2
receptkönyvben: 81
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MonaChef

Mióta szakács: 2014.09.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paleos epertorta, kókuszkrémes epertorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

adrika1
adrika1 Tue, 2015-05-26 09:18

Kedves MonaChef!

Most akkor a krémmel mennyi cocomas kell?

Reni23
Reni23 Fri, 2014-09-19 18:43

Kedves MonaChef!
Apró észrevétel: a krém hozzávalóinál 5 teáskanál kókuszkrém szerepel, a krém elkészítésénél 5 doboz. Illetve ha 5 doboz, akkor akár lehetne egy 1 literes is, ugye (vagy nem)? Illetve hogy összesen 25 dkg eper kell, amiből kb 12 dkg (36 szelet) megy a tetejére (tehát nem 25 + 12 dkg)?
Nagyon jól néz ki, biztosan finom is :) Köszönöm a feltöltést! Üdv., Rena

MonAvatar
MonaChef / MonAvatar Sat, 2014-09-20 10:51

Kedves Rena!
Nagyon köszönöm az észrevételt, javítom is gyorsan, valami a kitöltésnél elcsúszhatott.
További szép napokat!

402
tojás 6 db
xilit 4 ek
kókuszreszelék 20 dkg
szódabikarbóna 1 kk
növényi tejszín 1 l
zselatinfix 1 csomag
xilit 2 ek
eper 25 dkg
tortazselé 1 csomag
mandulapehely 5 dkg