r
Nosalty Logó

Vaníliás csoda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás csoda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 898 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 7179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 325 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 898 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    436.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7884.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    2232 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    748 mg
  • Foszfor
    2520 mg
  • Nátrium
    2185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    716 g
  • Cukor
    562 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2668 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    95 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1539 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1980 micro
Összesen 7179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 325 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A 8 tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől, és hozzáadunk 8 ek cukrot, majd ezt habosra keverjük. A tojáskrémhez hozzákeverjük az étolajat. Ezután belekeverjük a réteslisztet és a sütőport. Simára dolgozzuk, és hozzáadjuk a vaníliaaromát, az őrölt diót, valamint az őrölt fahéjat. Mindezt alaposan elkeverjük (lehetőleg géppel), majd félretesszük pihenni. (A pihentetés alatt -kb 20 perc- elkészítjük a sűrű pudingot).
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és azt óvatosan (hogy össze ne törjük) hozzákeverjük a tésztához.
  4. A kapott mennyiséget pontosan két egyenlő részre osztjuk, és sütőpapírral kibélelt (35cm x 45cm-es) tepsiben, 170 ⁰C-os sütőben szép aranysárgára sütjük. (Tűpróba!)
  5. Fontos! Ha elkészült a tésztalap, azonnalvegyük kia tepsiből, és óvatosan távolítsuk ela sütőpapírt. Az egyik lapot még melegen felvágjuk kettő egyenlő - 32cm x 12cm-es lapra – részre. Ezután az őzgerinc formába helyezzük, és úgy igazítjuk, hogy szépen felvegye az edény alakját. A másik tésztalapot is kettő egyenlő – 10cm x 32cm-es – méretűre vágjuk fel (ez adja majd a sütemény alját). (A maradék csíkokat ne dobjuk ki, mert azok kellenek a süti belsejébe!)
  6. Krém készítése:
  7. A 0,5 liter tejjel sűrű pudingot főzünk, és félretesszük hűlni. Ha már majdnem teljesen kihűlt, hozzáadjuk a cukrot, a margarint, az őrölt fahéjat, a darált diót és vaníliaaromát, és mindezt simára kikeverjük.
  8. Sütemény összeállítása:
  9. A kapott krémmel kb. félig megtöltjük az őzgerinc formában lévő lapokat, majd ráhelyezzük a tésztacsíkokat.
  10. A maradék krémet egyenletesen elterítjük, és az egészet lezárjuk a méretre vágott lappal.
  11. Ha mindezzel elkészültünk, kiborítjuk egy tálcára (ajánlatos a tálaláshoz használandó tálcára).
  12. A sütemény tetejét csokiöntettel vékonyan bevonjuk. Fontos, hogy csak annyi öntetet használjunk, amit a tészta magába szív.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 28505
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 26.

Ajánló

Ajánlom a süteményhez a Tokaji aszút vagy a Tokaji hárslevelű borokat.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A süti nevét a gyermekeim adták!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szeretem a sok jo es megjobb receptek kozt valogatni es kiprobalni.

Törölt felhasználó

a no salty mindezt biztositja nekem.

Éva-Anyóca

Én ma nézem meg, és ez tényleg valami csoda!Cool!Ünnepi édesség egyike.Köszi:Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

A tésztába mennyi ?rölt dió kell? Azt nem írtad. Vagy a tésztába kell és a krémbe nem?

torpi

Ez nagyon finom lehet, csak a leiras, kevesbe pontos.Elkene donteni hogy tenyleg mibe kell a dio, hiszen a recept leirasaban a tesztanal is es a kremnel is szerepel, de a hozzavaloknal a tesztabol hianyzik.Valyon akkor abba menni is kell?

torpi

Ez nagyon finom lehet, csak a leiras, kevesbe pontos.Elkene donteni hogy tenyleg mibe kell a dio, hiszen a recept leirasaban a tesztanal is es a kremnel is szerepel, de a hozzavaloknal a tesztabol hianyzik.Valyon akkor abba menni is kell?

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek