r
Nosalty Logó

Méteres kalács Hossó Anitától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Méteres kalács Hossó Anitától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 2205 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 8811 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 340 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    131.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.4 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    673 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 2205 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    526.1 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7359 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    2801 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    921.4 g
  • Cukor
    569 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2855 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    91 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2691 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1969 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 8811 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 340 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazunk és kilisztezünk két őzgerincformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleöntjük az olajat és 1,5 dl langyos vizet, jól elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, elkeverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. A sütőt előmelegítjük. Kettéosztjuk a tésztát, az egyik részébe beleszitáljuk a kakaóport, összekeverjük. Külön-külön beletöltjük a formákba a tésztákat. A sütőben megsütjük. Amikor megsült, lisztezett deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez felfőzünk 3 dl tejet a tejszínes pudingporral, és hűlésig keverjük. Ugyanezt tesszük a puncsos pudingporral is. A margarint nagyon habosra keverjük a porcukorral, a rummal ízesítjük, majd kettéosztjuk, és az egyik felébe a puncsot, a másik felébe a tejszínes krémet keverjük.
  5. A piskótákat a barázdáknak megfelelően felszeleteljük. Felváltva a kétfajta piskótát megkenjük a kétfajta krémmel (nem kell vastagon, mert elég krémes), de csak az egyik oldalukat, és így mindig hozzá tudjuk tapasztani a következő szeletet.
  6. A végén a tészta tetejét, oldalát bevonjuk az olvasztott csokoládébevonóval. Hűtőbe tesszük. Másnap, ferdén szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19309
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Ajánló

Megtölthetjük a pudingos krémek helyett pl. gesztenyés-tejszínes krémmel is.

Receptkategóriák

A helyi hírlap kiadója nyáron egy felhívást tett közzé, miszerint Ünnepi ételek könyve címmel kívántak megjelentetni egy receptgyűjteményt. Többek között ez a receptem is bekerült ebbe a kiadványba. 

Hozzászólások (5)

Éva-Anyóca

Kedves Anita! Ez a süti az egyik kedvencem:-)) Látszik, hogy ez nagyon karácsonyos díszítés?, nagyon ünnepi és nagyon fincsi:-)) Gratula!! Jó évkezdetet kívánok Neked! :-)) Sok finom és érdekes receptet! :-)) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca! Köszönöm szépen! Igen, ezt karácsonyra készítettem, mert a mézes krémes akkorra elfogyott, így pótolnom kellett, hogy legyen valamilyen krémes süti is a karácsonyi asztalon. Én is kívánok Neked és családodnak egészségben, sikerekben, boldogságban gazdag új évet! Jó sütés-f?zést! Szeretném olvasni az új sztorijaidat:-)! Anita

Éva-Anyóca

Kedves Anita! Nagyon szépen köszönöm:-)) Érdekes: van még pár szelet zserbó, és lekváros linzerkarika is,... mindenkinek elege volt a sok sütib?l, a többit (több fajta is volt még) , persze elfogyasztották a gyermekeim és a férjem , meg a vendégek :-)) Mégis mi történt? Megkérdezték ma reggel,a gyerekeim hogy : "ugye valamilyen krémes töltés? sütire való alapanyagod még maradt anya, a hétvégén megcsinálod? " Ennyit arról, hogy mennyire tele voltak a sok sütivel:-)) Nagyon szépen köszönöm, köszönjük, remélem, minden rossz hír ellenére, jó évünk lesz:-)) Sütök-f?zök, ahogy összejön, -remélem, azok is tetszeni fognak :-)) Én is hasonló jókat kívánok Neked és a családodnak, várom a receptjeidet én is, tetszenek, elmentem és el is készítem ?ket:-))) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca! Arról a különleges zserbóról van szó, amit láttam a receptjeid között? Az aszalt gyümisre gondolok. Én nem annyira kedvelem a zserbót, de ezt megkóstolnám, nagyon jól hangzik. Nálunk a férjem kérdezte ma, hogy már csak száraz sütik vannak?! Úgyhogy nekem is ki kell találnom valamit! A srácok meg inkább a sósat szeretik:-)! Pedig annyit sütöttem decemberben, hogy azt mondtam: januárban semmit nem fogok. Csak sajnos már szinte szenvedélyemmé vált a sütés ( a f?zés kevésbé, de enni meg kell:-))))! Nagyon köszönöm a kedvességed! Kívánom én is, hogy legyen mir?l beszélgetnünk ebben az évben is! Üdv: Anita

Éva-Anyóca

Kedves Anita! Igen, az egyik a sok sütési munkálat eredményeib?l: a mákos-aszaltszilvás zserbó. :-)) Életem els? zserbója, de a gyerekeim és férjem szerint nagyon finom, (volt!!), igen ? az, csak mi a diót nem annyira szeretjük:-)) Megéri elkészíteni:-)) Diós változatában is. :-)) Érdekes, amikor a sokféléb?l szeletelsz, kirakod az ünnepi asztalra, mindig az a reakció, jaj, nem tudok már enni, tele vagyok. Most meg mennek a spájzba, nézik a dobozokat, és csodálkoznak, mi lett vele, hova lettek a sütik ? De hát vendég is volt, ?ket is kínáltuk,meg azért csak rájártak, szóval valahogy el kellett fogyniuk.:-)) De a krémes töltés? sütit este megígértem, muszáj leszek sütni hétvégén. :-)) Remélem, én is, tudunk mir?l beszélgetni ebben az évben :-))) Szép napot kívánok! Éva-Aníyóca

Törölt felhasználó

Kedves Anita, megsütöttem, életemben el?ször, nagyon nagy sikere lett. Koszonom a receptet! A csokimazzal kapcsolatban a kerdesem (nemcsak ennel a sutinel), mi a titka, hogy vagaskor ne toredezzen meg? Koszonom, jo sutest fozest, sepivi

Törölt felhasználó

Kedves Sepivi! Nagyon szívesen:-)! A csokimázzal kapcsolatosan azt tudom ajánlani, hogy bármilyen, csokival bevont sütit úgy szeletelj, hogy egy éles kést forró vízbe mártogass, majd töröld szárazra a vágás el?tt. Ezt ismételd minden vágás el?tt. Így a csoki olvadni fog, és nem törik. Én is sokszor próbálkoztam már, amíg kikísérleteztem, melyik bevonó a legjobb. Még azt is olvastam valahol praktikaként, hogy amikor kicsit megdermedt a bevonó, akkor bele kell karcolni (pl. húst?vel) a vágási vonalakat, és így még jobb eredményt érhetünk el a kés?bbi szeleteléskor. Remélem, tudtam segíteni! Ha még van kérdésed, szívesen válaszolok rá! Szép hetet kívánok! Anita

Törölt felhasználó

Már több méteres kalács receptet is kipróbáltam, de mind közül ez lett a nyer?. Szenzációs a recept, a családom kedvence, köszönet érte!

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy ennyire ízlik! Köszönöm szépen a visszajelzésedet! Üdv: Anita

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.