Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Méteres kalács Hossó Anitától

Méteres kalács Hossó Anitától
Méteres kalács Hossó Anitától
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A helyi hírlap kiadója nyáron egy felhívást tett közzé, miszerint Ünnepi ételek könyve címmel kívántak megjelentetni egy receptgyűjteményt. Többek között ez a receptem is bekerült ebbe a kiadványba. 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

ajánlat

Megtölthetjük a pudingos krémek helyett pl. gesztenyés-tejszínes krémmel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazunk és kilisztezünk két őzgerincformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beleöntjük az olajat és 1,5 dl langyos vizet, jól elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, elkeverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. A sütőt előmelegítjük. Kettéosztjuk a tésztát, az egyik részébe beleszitáljuk a kakaóport, összekeverjük. Külön-külön beletöltjük a formákba a tésztákat. A sütőben megsütjük. Amikor megsült, lisztezett deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez felfőzünk 3 dl tejet a tejszínes pudingporral, és hűlésig keverjük. Ugyanezt tesszük a puncsos pudingporral is. A margarint nagyon habosra keverjük a porcukorral, a rummal ízesítjük, majd kettéosztjuk, és az egyik felébe a puncsot, a másik felébe a tejszínes krémet keverjük.
  5. A piskótákat a barázdáknak megfelelően felszeleteljük. Felváltva a kétfajta piskótát megkenjük a kétfajta krémmel (nem kell vastagon, mert elég krémes), de csak az egyik oldalukat, és így mindig hozzá tudjuk tapasztani a következő szeletet.
  6. A végén a tészta tetejét, oldalát bevonjuk az olvasztott csokoládébevonóval. Hűtőbe tesszük. Másnap, ferdén szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 818
elküldve: 19
receptkönyvben: 440
elkészítve: 19/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

puncsos-tejszínes piskótarolád, pudingos sütemény

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

palancsa
palancsa Sat, 2012-04-14 20:38

Már több méteres kalács receptet is kipróbáltam, de mind közül ez lett a nyerő. Szenzációs a recept, a családom kedvence, köszönet érte!

sepivi
sepivi Sat, 2012-04-14 15:11

Kedves Anita,
megsütöttem, életemben először, nagyon nagy sikere lett. Koszonom a receptet!
A csokimazzal kapcsolatban a kerdesem (nemcsak ennel a sutinel), mi a titka, hogy vagaskor ne toredezzen meg? Koszonom, jo sutest fozest, sepivi

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2012-04-15 23:08

Kedves Sepivi!
Nagyon szívesen:-)!
A csokimázzal kapcsolatosan azt tudom ajánlani, hogy bármilyen, csokival bevont sütit úgy szeletelj, hogy egy éles kést forró vízbe mártogass, majd töröld szárazra a vágás előtt. Ezt ismételd minden vágás előtt. Így a csoki olvadni fog, és nem törik. Én is sokszor próbálkoztam már, amíg kikísérleteztem, melyik bevonó a legjobb. Még azt is olvastam valahol praktikaként, hogy amikor kicsit megdermedt a bevonó, akkor bele kell karcolni (pl. hústűvel) a vágási vonalakat, és így még jobb eredményt érhetünk el a későbbi szeleteléskor.
Remélem, tudtam segíteni! Ha még van kérdésed, szívesen válaszolok rá!
Szép hetet kívánok!
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-01-04 09:57

Kedves Anita!

Igen, az egyik a sok sütési munkálat eredményeiből: a mákos-aszaltszilvás zserbó. :-))
Életem első zserbója, de a gyerekeim és férjem szerint nagyon finom, (volt!!), igen ő az, csak mi a diót nem annyira szeretjük:-))
Megéri elkészíteni:-)) Diós változatában is. :-))
Érdekes, amikor a sokféléből szeletelsz, kirakod az ünnepi asztalra, mindig az a reakció, jaj, nem tudok már enni, tele vagyok.
Most meg mennek a spájzba, nézik a dobozokat, és csodálkoznak, mi lett vele, hova lettek a sütik ? De hát vendég is volt, őket is kínáltuk,meg azért csak rájártak, szóval valahogy el kellett fogyniuk.:-))

De a krémes töltésű sütit este megígértem, muszáj leszek sütni hétvégén. :-))
Remélem, én is, tudunk miről beszélgetni ebben az évben :-)))
Szép napot kívánok!
Éva-Aníyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-01-03 09:37

Kedves Anita!

Nagyon szépen köszönöm:-))

Érdekes: van még pár szelet zserbó, és lekváros linzerkarika is,... mindenkinek elege volt a sok sütiből, a többit (több fajta is volt még) , persze elfogyasztották a gyermekeim és a férjem , meg a vendégek :-))

Mégis mi történt? Megkérdezték ma reggel,a gyerekeim hogy : "ugye valamilyen krémes töltésű sütire való alapanyagod még maradt anya, a hétvégén megcsinálod? "
Ennyit arról, hogy mennyire tele voltak a sok sütivel:-))
Nagyon szépen köszönöm, köszönjük, remélem, minden rossz hír ellenére, jó évünk lesz:-))
Sütök-főzök, ahogy összejön, -remélem, azok is tetszeni fognak :-))
Én is hasonló jókat kívánok Neked és a családodnak, várom a receptjeidet én is, tetszenek, elmentem és el is készítem őket:-)))
Éva-Anyóca

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2012-01-04 00:45

Kedves Éva-Anyóca!
Arról a különleges zserbóról van szó, amit láttam a receptjeid között? Az aszalt gyümisre gondolok. Én nem annyira kedvelem a zserbót, de ezt megkóstolnám, nagyon jól hangzik.
Nálunk a férjem kérdezte ma, hogy már csak száraz sütik vannak?! Úgyhogy nekem is ki kell találnom valamit! A srácok meg inkább a sósat szeretik:-)! Pedig annyit sütöttem decemberben, hogy azt mondtam: januárban semmit nem fogok. Csak sajnos már szinte szenvedélyemmé vált a sütés ( a főzés kevésbé, de enni meg kell:-))))!
Nagyon köszönöm a kedvességed! Kívánom én is, hogy legyen miről beszélgetnünk ebben az évben is!
Üdv:
Anita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-01-02 13:04

Kedves Anita!

Ez a süti az egyik kedvencem:-))
Látszik, hogy ez nagyon karácsonyos díszítésű, nagyon ünnepi és nagyon fincsi:-))
Gratula!!
Jó évkezdetet kívánok Neked! :-))
Sok finom és érdekes receptet! :-))
Éva-Anyóca

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2012-01-02 17:05

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm szépen! Igen, ezt karácsonyra készítettem, mert a mézes krémes akkorra elfogyott, így pótolnom kellett, hogy legyen valamilyen krémes süti is a karácsonyi asztalon.
Én is kívánok Neked és családodnak egészségben, sikerekben, boldogságban gazdag új évet!
Jó sütés-főzést! Szeretném olvasni az új sztorijaidat:-)!
Anita

2193
tojás 4 db
porcukor 25 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 1.5 dl
sütőpor 1 csomag
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 6 dl
tejszínízű pudingpor 1 csomag
puncs pudingpor 1 csomag
margarin 30 dkg
porcukor 15 dkg
rum 0.5 dl
tortabevonó 30 dkg
napraforgó olaj 2 ek