Mézes-narancskrémes őzgerinc
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
24g méz73 kcal
-
24g vaj172 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
24g finomliszt87 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
111 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
12g vaj86 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
3g narancslé1 kcal
A mázhoz
-
20g étcsokoládé109 kcal
Összesen
722
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
120g méz365 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A töltelékhez
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
15g narancslé7 kcal
A mázhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
3615
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
12.4g méz38 kcal
-
12.4g vaj89 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
1.2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
20.7g sárgabaracklekvár57 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
-
5.2g porcukor20 kcal
-
1.5g narancslé1 kcal
A mázhoz
-
10.3g étcsokoládé56 kcal
Összesen
373
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 929 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.3 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
722
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 38.3 g
Zsír
-
Összesen 192.4 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 935 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4644.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 1141 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 1903 mg
-
Nátrium 1270 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 446.5 g
-
Cukor 296 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 254.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1468 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 1440 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 315 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 800 micro
Összesen
3615
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
373
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12 dkg méz
-
3 db tojás
-
12 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
20 dkg sárgabaracklekvár
-
5 dkg porcukor
-
15 ml narancslé
A mázhoz
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy őzgerincformát és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegítjük a sütőt.
- A tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat jól kihabosítjuk.
- A sütőport a liszttel elkeverve hozzáadjuk a masszához és az őzgerincformába öntjük.
- 25-30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Langyosan kiborítjuk egy nagy vágódeszkára, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.
- Éles késsel óvatosan 4 vékony lapra vágjuk. (Ügyeskedjünk, nem könnyű!)
- A baracklekvárt a reszelt narancshéj felével megízesítjük, majd a lekvár felével megkenjük az alsó lapot.
- A lágy vajat a porcukorral, a maradék reszelt narancshéjjal és a narancslével kikeverjük, ez lesz a középső réteg.
- Erre helyezzük az újabb tésztaréteget, melyre rákenjük a maradék lekvárt. Végül az utolsó lappal lefedjük.
- Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk és leöntjük vele a süteményt.
- Tetejét ízlés szerint díszítjük.
- A kész süteményt egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, így a tésztája nagyon finom puha lesz a lekvárnak és méznek köszönhetően.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 268
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 26466
- Feltöltés dátuma: 2009. november 17.
Ajánló
Megjegyzés: A cukor, a vaj, a lekvár és a csoki adagokat az eredeti recepthez képest (NL Konyha) mérsékeltem. A hozzávalókhoz már ezeket a csökkentett adagokat írtam, mert így is tökéletes a végeredmény és még a kalóriákkal is spórolhatunk! Tippek:Ha nem használunk sütőpapírt, jól lisztezzük és vajazzuk ki az őzgerincformát, hogy ne ragadjon bele a mézes tészta! Csakis bio vagy kezeletlen narancs héja alkalmas fogyasztásra, mivel a hagyományos citrusféléket szállítás előtt általában egy viaszszerű védőréteggel és tartósítószerrel permetezik be!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Mignon
212 recept
A méz és a narancs házasításából csak finom végeredmény születhet! Ezért választottam ezt a süteményt kisfiam névnapi desszertjének a hétvégén.