r
Nosalty Logó

Mézes-narancskrémes őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Mézes-narancskrémes őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 3615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 373 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    192.4 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4644.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1903 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.5 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 3615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy őzgerincformát és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegítjük a sütőt.
  2. A tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat jól kihabosítjuk.
  3. A sütőport a liszttel elkeverve hozzáadjuk a masszához és az őzgerincformába öntjük.
  4. 25-30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Langyosan kiborítjuk egy nagy vágódeszkára, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.
  5. Éles késsel óvatosan 4 vékony lapra vágjuk. (Ügyeskedjünk, nem könnyű!)
  6. A baracklekvárt a reszelt narancshéj felével megízesítjük, majd a lekvár felével megkenjük az alsó lapot.
  7. A lágy vajat a porcukorral, a maradék reszelt narancshéjjal és a narancslével kikeverjük, ez lesz a középső réteg.
  8. Erre helyezzük az újabb tésztaréteget, melyre rákenjük a maradék lekvárt. Végül az utolsó lappal lefedjük.
  9. Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk és leöntjük vele a süteményt.
  10. Tetejét ízlés szerint díszítjük.
  11. A kész süteményt egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, így a tésztája nagyon finom puha lesz a lekvárnak és méznek köszönhetően.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 268
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26466
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 17.

Ajánló

Megjegyzés: A cukor, a vaj, a lekvár és a csoki adagokat az eredeti recepthez képest (NL Konyha) mérsékeltem. A hozzávalókhoz már ezeket a csökkentett adagokat írtam, mert így is tökéletes a végeredmény és még a kalóriákkal is spórolhatunk! Tippek:Ha nem használunk sütőpapírt, jól lisztezzük és vajazzuk ki az őzgerincformát, hogy ne ragadjon bele a mézes tészta! Csakis bio vagy kezeletlen narancs héja alkalmas fogyasztásra, mivel a hagyományos citrusféléket szállítás előtt általában egy viaszszerű védőréteggel és tartósítószerrel permetezik be!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A méz és a narancs házasításából csak finom végeredmény születhet! Ezért választottam ezt a süteményt kisfiam névnapi desszertjének a hétvégén.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...