r
Nosalty Logó

Mézes-narancskrémes őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Mézes-narancskrémes őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 3615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 373 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    929 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 722 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    192.4 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4644.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1141 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1903 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.5 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 3615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy őzgerincformát és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegítjük a sütőt.
  2. A tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat jól kihabosítjuk.
  3. A sütőport a liszttel elkeverve hozzáadjuk a masszához és az őzgerincformába öntjük.
  4. 25-30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Langyosan kiborítjuk egy nagy vágódeszkára, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.
  5. Éles késsel óvatosan 4 vékony lapra vágjuk. (Ügyeskedjünk, nem könnyű!)
  6. A baracklekvárt a reszelt narancshéj felével megízesítjük, majd a lekvár felével megkenjük az alsó lapot.
  7. A lágy vajat a porcukorral, a maradék reszelt narancshéjjal és a narancslével kikeverjük, ez lesz a középső réteg.
  8. Erre helyezzük az újabb tésztaréteget, melyre rákenjük a maradék lekvárt. Végül az utolsó lappal lefedjük.
  9. Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk és leöntjük vele a süteményt.
  10. Tetejét ízlés szerint díszítjük.
  11. A kész süteményt egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, így a tésztája nagyon finom puha lesz a lekvárnak és méznek köszönhetően.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 268
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 26447
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 17.

Ajánló

Megjegyzés: A cukor, a vaj, a lekvár és a csoki adagokat az eredeti recepthez képest (NL Konyha) mérsékeltem. A hozzávalókhoz már ezeket a csökkentett adagokat írtam, mert így is tökéletes a végeredmény és még a kalóriákkal is spórolhatunk! Tippek:Ha nem használunk sütőpapírt, jól lisztezzük és vajazzuk ki az őzgerincformát, hogy ne ragadjon bele a mézes tészta! Csakis bio vagy kezeletlen narancs héja alkalmas fogyasztásra, mivel a hagyományos citrusféléket szállítás előtt általában egy viaszszerű védőréteggel és tartósítószerrel permetezik be!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A méz és a narancs házasításából csak finom végeredmény születhet! Ezért választottam ezt a süteményt kisfiam névnapi desszertjének a hétvégén.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek