r
Nosalty Logó

Vaníliapuding gyömbéres szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
egelkatalin
Vaníliapuding gyömbéres szilvával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szilvamártáshoz

A pudinghoz

Összesen 453 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szilvamártáshoz

A pudinghoz

Összesen 1811 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szilvamártáshoz

A pudinghoz

Összesen 123 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 453 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.9 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 1811 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

A szilvamártáshoz

A pudinghoz

Elkészítés

A szilvamártáshoz

  1. A szilvához hozzáadunk 120 g cukrot, a citromlevet, a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget. Erős tűzön kb. 5 percig főzzük.
  2. A vörösborban elkeverjük a keményítőt, a szilvához öntjük, és 1 perc alatt besűrítjük.
  3. A szilvamártást lehúzzuk a tűzről, kidobjuk belőle a fahéjat, és lehűtjük.
  4. A pudingport 1 dl hideg tejjel simára keverjük.
  5. A maradék tejet a vaníliával, a citromhéjjal és 60 g cukorral felforraljuk.
  6. Belekeverjük a pudingporos tejet, és lassú tűzön elkészítjük a pudingot, majd langyosra hűtjük.
  7. A pudingot 4 pohárba adagoljuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután tesszük rá a szilvamártást, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  8. Tejszínhabbal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3875
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 21.

Ajánló

Szilva helyett használhatunk meggybefőttet is. A gyerekek miatt én is abból akartam, de kiették az alapanyagot a lábasból, így maradt a szilva. Aki kevésbé szereti a markáns ízeket, az kevesebb gyömbért és szegfűszeget használjon!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
egelkatalin 5 recept

Anyósom asztalán hentergett egy Nők Lapja. Lapozgatás közben találtam ezt a receptet, és rögtön megtetszett. Még a héten elkészítettem.

Hozzávalók

A szilvamártáshoz

A pudinghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek