Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darapuding feketeerdő módra

Darapuding feketeerdő módra
Darapuding feketeerdő módra
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha felnőtteknek készül, a cseresznyés ragut ízesíthetjük 2-3 ek cseresznyepálinkával.

hozzávalók / 4 adag

puding

öntet

tejszín

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét durvára vágjuk. A darát elkeverjük a cukorral, sóval és kakaóval.
  2. A tejet felfőzzük, hozzáadjuk a darás keveréket, és alacsony hőmérsékleten kb. 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a csokoládét, felolvasztjuk benne. Háztartási fóliával letakarjuk, és hagyjuk hűlni.
  3. A cseresznyét leszűrjük. A cseresznyelevet felfőzzük, hozzáadjuk a kevés vízzel elkavart étkezési keményítőt, és kb. 1-2 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzákavarjuk a cseresznyét, és hagyjuk hűlni.
  4. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A pudingot simára kavarjuk, majd óvatosan hozzákavarjuk a tejszín 1/5-ét. Elosztjuk 4 pohárba.
  5. A pudingra rétegezzük először a cseresznyét, majd a tejszínt. Kevés csokoládéval megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 678
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: német
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

darapuding, csokis grízpuding, csokis grízpuding cseresznyés öntettel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

472
csokoládé 50 g
búzadara 60 g
cukor 3 ek
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 500 ml
cseresznyebefőtt 170 g
étkezési keményítő 1.5 evőkanál
víz 0.5 dl
habtejszín 250 ml
vaníliás cukor 1 csomag