r
Nosalty Logó

Red Velvet torta rózsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Red Velvet torta rózsával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 747 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 4471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 747 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3228.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    1166 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    756.3 g
  • Cukor
    643 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    231 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 4471 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. Fehéredésig keverjük az egész tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk az olajat és az ételfestéket, és elkeverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Ha teljesen kihűlt, kettévágjuk.
  4. A krémhez a lisztet a tejben sűrűsödésig főzzük. A vajat a porcukorral és az aromával krémesre keverjük, majd mikor a tejes krém kihűlt, összekeverjük.
  5. Az 1/3 rész krémet félretesszük a torta bevonásához. A kihűlt piskótát betöltjük a krémmel, majd a félretett krémmel bekenjük (a fondant tapadásához).
  6. Vízgőz felett megolvasztjuk a zselatint a vízzel, a vajjal és a mézzel. Hozzáadunk annyi porcukrot, hogy gyúrható legyen. Felhasználás előtt porcukros felületen nyújtjuk ki. (Én egy nappal előbb megcsináltam.)
  7. A fondant 1/3-át lecsípjük, és ebből készülnek a rózsák és a levelek. Kör alakúra nyújtjuk, és a krémmel bekent tortára tesszük, majd körbekötjük a piros szalaggal. A rózsákat olvasztott fehér csokival ragasztjuk a torta tetejére. (A rózsák széleit piros ételfestékkel kentem be.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4052
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 06.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kihívásokat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát először a párom szülinapjára készítettem, és nagy sikere volt.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...