Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Red Velvet torta rózsával

Red Velvet torta rózsával
Red Velvet torta rózsával
105 perc / előkészület: 60 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát először a párom szülinapjára készítettem, és nagy sikere volt.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kihívásokat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. Fehéredésig keverjük az egész tojásokat a cukorral. Hozzáadjuk az olajat és az ételfestéket, és elkeverjük.  Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Ha teljesen kihűlt, kettévágjuk.
  4. A krémhez a lisztet a tejben sűrűsödésig főzzük. A vajat a porcukorral és az aromával krémesre keverjük, majd mikor a tejes krém kihűlt, összekeverjük.
  5. Az 1/3 rész krémet félretesszük a torta bevonásához. A kihűlt piskótát betöltjük a krémmel, majd a félretett krémmel bekenjük (a fondant tapadásához).
  6. Vízgőz felett megolvasztjuk a zselatint a vízzel, a vajjal és a mézzel. Hozzáadunk annyi porcukrot, hogy gyúrható legyen. Felhasználás előtt porcukros felületen nyújtjuk ki. (Én egy nappal előbb megcsináltam.)
  7. A fondant 1/3-át lecsípjük, és ebből készülnek a rózsák és a levelek. Kör alakúra nyújtjuk, és a krémmel bekent tortára tesszük, majd körbekötjük a piros szalaggal. A rózsákat olvasztott fehér csokival ragasztjuk a torta tetejére. (A rózsák széleit piros ételfestékkel kentem be.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 965
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Klaudia konyhája

Mióta szakács: 2013.03.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fondanttorta, szülinapi torta, rózsás fondant torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

747
tojás 4 db
porcukor 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
ételfesték 2 kávéskanál
finomliszt 10 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tej 3 dl
finomliszt 3 evőkanál
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliaaroma 1 kávéskanál
zselatin 15 g
víz 5 ek
méz 1.5 ek
vaj 1.5 ek
porcukor 40 dkg